Geçen haftasonu yemeğe gelen misafirlerimiz için Kırmızı Kadife Pasta (red velvet cake) hazırladım. Baş konuğumuz olan teyzemin aynı hafta içinde doğumgünü de vardı. Kendisi de değişik tarifler yapmayı ve uygulamayı sevdiği için farklı birşeyler yapmak istedim. Uzun zamandır yabancı pasta sitelerinde rastladığım ve aklımın köşesinde duran, sirke kullanılarak yapılan bu pastanın değişik ve hoş bir aroması var. Normalde rengi çok daha canlı bir kırmızı oluyor ama ben boya miktarını kendimce az tuttum. Hatta bir daha yaptığımda hiç boya koymamayı düşünüyorum. Keki sünger gibi yumuşacık oldu. Pasta yapmayı ve yemeyi seven herkes muhakkak denemeli.
Gerekli Malzemeler:
-600 gr un (elenmiş)
-2 yemek kaşığı kakao
-1,5 çay kaşığı karbonat
-1 çay kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı vanilya
-125 gr tereyağ (ben sıvıyağ kullandım)
-350 gr tozşeker
-2 adet yumurta
-240 gr buttermilk (ben bir yerde ayran kullanıldığını okumuştum, öyle yaptım)
-1/2 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası (tariflerde genelde 50gr. kullanın diyor)
-1 yemek kaşığı sirke
1. Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
2. Bir kabın içine unu, kakaoyu, karbonatı, tuzu ve vanilyayı eleyin ve karıştırın.
3. Başka bir kapta yağ ve şekeri köpük köpük bir krema olana kadar çırpın. Yumurtaları tek tek çırparak ekleyin.
4. İki karışımı + ayran+ gıda boyası ve sirkeyi birleştirerek homojen bir karışım elde edin.
5. Isıtılmış fırında yaklaşık 60 dakika kadar pişirin. Soğumaya alın.
Labneli Krema:
- 2 su bardağı süt
- 1 adet küçük boy yumurta
- ½ paket labne peyniri
- 2/3 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
Un, süt, şeker ve yumurtayı muhallebi pişirir gibi pişirin. Ocağı kapattıktan sonra içine vanilya ve labneyi katın mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Soğuduktan sonra ikiye böldüğünüz pastanızın arasına ve üzerine sürün.
Süslemek için:
Herkes kendine göre süsleyebilir ama fikir vermesi açısından ben kendi yaptıklarımı anlatayım. Kekin kenarlarından bir miktar ayırdım ve ufalayıp yanlarına yapıştırdım. Ayrıca en üstüne yarım paket krem şanti hazırlayarak sürdüm. Krem şantinin bir kısmını yine gıda boyası yardımı ile renklendirerek kürdan yardımı ile desenler yaptım. Afiyet şeker olsun.
28 Mart 2006
KIRMIZI KADİFE PASTA (Red Velvet Cake)
yazan: hanimiş saat 02:40
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
14 yorum var:
Isil, tariflerini keyifle takip ediyorum. Uzun zamandir boyle bir pasta yapmak istiyordum, ilk firsatta deneyecegim. Sevgiyle..
Işıl hamaratlığın üstünde yine..
Kek çok hoş görünüyor. Bence de sanki boyasız daha güzel olur gibi geldi. Yani en azından ben öyle yapacağım. Kek dediğin gibi yumuşacık görünüyor.Ellerine sağlık..
Sevgiler...
ışıl hanım pasta süper görünüyor tahminim tadıda öyledir ellerinize sağlık deniyeceğime eminim görüntüye bayıldım elleriniz dert görmesin sevgiler
Rengi ile baştan çıkarıcı, görünümü ile gayet iştah açıcı :) Bakalım tadı nasıl olacak? BUGÜN YAPIYORUMDA :P
Merhaba,
cok cazip bir renk ve sunum. Ellerinize saglik.
kekde sirke cok hos, bende deneyecegim merak ettim simdi
:))
ellerine saglik hanimis cok s1k duruyor bu guzel kadife pasta.
Renk, görünüm ve eminim tad: Mükemmel!
Herkese yorumları için çok teşekkür ederim. Umarım deneyenler ve deneyecekler olanlar bizim kadar beğenir bu pastayı.
Işıl cım cok şık olmu, ve sirke ilginç ? Kopyaladım bile, kalıp ebadı ne kadardı ? Süsleme de ayrıca çok guzel olmus, ellerine saglık,
Sevgilerimle,
Figen
Merhaba Figen, Ben 26 cm kelepçe kalıpta pişirdim keki. Sonra değişiklik olsun diye etrafını kesip kare yaptım. Kenardan kestiklerimle de işte süslerini yaptım. İlgin için teşekkür ederim.
pasta çok hoş görünüyor. elinize sağlık süslemesi zevkli. aslında deneyeceğim ama güzel olmazsa hiç bahsetmem.
Sahra merhaba,
Hiç çekinmeyin, özellikle kekini muhakkak deneyin. Bence güzel olacak, beğeneceksiniz. Ama beğenmezseniz de lutfen yazmamazlik etmeyin. Çünkü paylaştığım tariflerle ilgili olumlu ya da olumsuz her görüş önemli. Selamlar
Işıl merhaba, yaptıklarının hepsi ayrı güzel gözüküyor eminim tadları öyle güzeldir. Sormak istediğim sıvıyağ ve ayran miktarını ne kadar kullandın acaba.
Sevgiler.
Songül merhaba,
Miktarları değiştirmedim, yani sıvıyağı 125 gr, ayranı da 240 gr kullandım. Büyükçe bir su bardağını 240 gr kabul edip ona göre de yapabilirsin.
Yorum Gönder