17 Ağustos 2005

CON-GUO* TAVUĞU


Aslında burada sadece kek, pasta kurabiye anılarımı yazmayı planlıyordum ama pişirmesi son derece kolay ve çabuk olan bu lezzetli yemeği de yazmadan geçemedim. (* Con-guo = Çince'de Çin demek.) İtiraf ediyorum tarif Çin'den gelmiyor. Evdeki malzemelerle kendim uydurdum ve gerek muhteviyatı gerekse sunumu dolayısıyla yemeğe bu ismi koymayı uygun gördüm.

Malzemeler:

  • 3-4 adet tavuk göğsü
  • 1 adet yeşil dolmalık biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet sarımsak
  • 2 adet taze soğan
  • 1 adet ufak boy kuru soğan

Derin bir tavada (Wok) sıvı yağ ile halka halka doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar pişirdim. Ardından sarımsağı ve küçük küçük doğranmış tavukları ekledim ve tavuklar kızarıncaya kadar çevirerek pişirdim. Soya sosunu ve balı da ekledikten sonra uzun uzun doğranmış kırmızı ve yeşil biberler ile taze soğanları da tavaya kattım. Tahta bir kaşıkla birkaç kere çevirdikten sonra yemeğimiz hazır. (Sanırım zencefil ya da susam da eklesem daha leziz olabilirdi.) Afiyet olsun.

1 yorum var:

Cocukla Cocuk dedi ki...

selamlar, çinlilerin kendi yemekleri biz Türklerin yaptığı çin yemekleri kadar güzel olmuyo bazen desem, abartmış olur muyum?
bu da bizim uydurduğumuz çin yemeği
http://www.cocuklacocuk.com/index.php/soya-soslu-sebzeli-tavuk/