- 3 yumurta
- 120 gr toz şeker
- 120 gr un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 120 gr toz şeker
- 120 gr un
- 1/2 paket kabartma tozu
1. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. 33 x 23 cm ebatlarındaki kalıbınıza yağlı kağıt kaplayın.
2. Yumurtaların beyazlarını 2 yemek kaşığı şeker ile kıvam alana kadar çırpın.
3. Ayrı bir kapta, kalan şekeri, yumurta beyazlarını ve 1 çay kaşığı suyu iki dakika boyunca çırpın.
4. Metal bir kaşık kullanarak iki karışımı birbirine ekleyin.
5. Elenmiş un ve kabartma tozunu da karışıma ekleyin.
6. Dikkatlice karışımı eşit miktarda kalıba dökün ve fırının orta gözünde 15 dakika kadar pişirin. Piştiğinden emin olma için parmağınızla üzerine hafifçe bastırın. Eğer hemen şeklini geri alırsa pişmiş demektir.
7. Keki fırından çıkarır çıkarmaz üzerine nemli bir bez örtün, sıkıca rulo biçiminde sarın ve soğumaya bırakın.
Muhallebi için :
- 1 litre süt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Vanilya dışındaki malzemeyi karıştırıp ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağı kapadıktan sonra vanilyayı da ekleyip mikserle 10 dakika çırpın.
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Vanilya dışındaki malzemeyi karıştırıp ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağı kapadıktan sonra vanilyayı da ekleyip mikserle 10 dakika çırpın.
Soğuyan keki açarak arasına muhallebiden bolca sürün, bütün muzları yanyana aldığı kadar dizin. Sonra tekrar keki dikkatlice rulo yapın. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet şeker olsun.
18 yorum var:
HARİKA GÖZÜKÜYOR ELLERİNE SAĞLIK..
Seker ve un miktarini bardak olculeriyle yazabilir misiniz lutfen? Tesekkurler.
120 gr toz şeker ortalama bir su bardaginin yarisi kadardir. 120 gr un ise 1 bardaktan 1-2 parmak eksiktir. Bardak ölçüleri standart olmadığı için değişebilir tabii ama bu konuda en iyi ölçü limonata bardağıdır. Evinizde varsa limonata/rakı bardağı ile ölçerek yapmanızı öneririm.
Merhaba,
Sitenizi hep takip ederim ama nedense bir turlu yorum birakmam. Birkac tarifden yapmistim , gercekten leziz tatlilarim olmustu. Bu pasta da cok hosuma gitti, ellerinize saglik. Sorum su : Acaba islak yani nemli bez ile mi keki beraberce sariyoruz? Ayrica soguduktan sonra , acarken kolay aciliyor mu kek?? Yani kirilma ya da ayrilma gibi bir problem olabilir mi ?
Simdiden cok tsk. ederim . Ellerinize saglik , ayrica bunca emekleriniz icin yurekten tebriklerimi yolluyorum size.
Esenlikler,
Tulay
Merhaba Tülay,
Hanimiş'ten denemeler yapmanıza ve memnun kalmanıza sevindim. Evet nemli bez ile birlikte sarıyoruz keki. Çok sıkı değil ama gevçek de değil.. Açarken kırılma problemi olabilir, ilk denemelerimde başıma gelmişliği var. Ama artık hiç kırmadan çıkarabiliyorum. Siz de bir deneyin bakarsınız ilk denemeden başarılı olur ya da birkaç deneme sonucu kendiniz daha iyi tecrübe edersiniz. Selamlar
cik tsk. ederim bilgi icin. Onumuzdeki hafta sonu misafirlerim olacak, bir cesit olarak bunu da denemek istiyorum. Insallah ilkinde basarili olurum:) Sonucu yazarim size de.
Selamlar, sevgiler,
Tulay
mrb internetten tarif alirken tereddut ediyorum ya tutmazzsa diye ama sizin tarifinizi birebir uyguladım ve ilk denemem olmasına ragmen super oldu.tşk ederiz emeginize saglık
Merhaba,
Özellikle bloglardan tarif alırken endişe etmeyin. Pek çok yemek bloğu yazarı kendi deneyip paylaşıyor tarifleri. Rulo pasta tarifini denemenize, beğenmenize ve bizimle paylaşmanıza çok memnun oldum, teşekkürler. Ellerinize sağlık
Merhaba Isil,
Ben rulo pastayi gecen hafta sonu denedim:) Ilk yapmama ragmen, hic kirilma olmadi, katlarken keki. Ancak biraz tepsimin eni dar geldi sanirim, cunku katlarken sadece bir kere kivirabilip, ancak ortasinda katlanma bitti. Bir dahaki sefere biraz farkli boyutta olan tepsimi kullanacagim. Yine de ilk olmasina ragmen lezzetli ve guzel oldu:) Cok tsk. ederim paylasimin icin burada.
Sevgilerimle,
Tulay
Isil tekrar ben,
Siteni gercekten begenerek takip ediyorum, sanirim daha once de belirtmistim. Ancak, butun yaptiklarin tarih tarih daha dogrusu sene belirtiyor. Diyorum ki, arsiv duzenlesen , ekmek bolumu, tatlilar bolumu, pastalar bolumu vs.. En azindan aradigimiz bir seyi daha kolayca buluruz diye dusunuyorum. Sene icinde tek tek bakmak gercekten zor is. Yine de karar senin ama bence ziyaretciler acisindan gercekten kolay bir yol olur.
Tsk. ler ,
Tulay
Tülay ilgine ve önerine çok teşekkür ederim. Ama zaten bahsettiğin gibi bir arşivim var. Sayfanın sağ sütununda "Konularına göre tarifler" diye bir düğme var. Hatta üzerinde kurabiye canavarı resmi var. Ona tıklarsan bahsettiğin şekilde bir arşive ulaşabilirsin. Selamlar
Işıl
Isil, ben daha once gormemisim o kismi. Cok tsk. ederim bilgi icin.. Artik daha kolay arastirabilirim sitende.. Sevgilerimle sana buradan, California"dan,
Tulay
Rica ederim Tülay ilgin için ben teşekkür ederim. Demek ki çok belli olmuyor arşiv kısmı. Sana da burdan, İstanbul'dan selamlar
merhabalar
ben ilk defa sitenizden bir tarif denedim ancak rulo pastanın muhallebisi çok sulu oldu ölçüleri birebir koymama rağmen, acaba sorun nereden kaynaklanmış olabilir. şimdiden teşekkür ederim
Merhabalar,
Bu tarif oldukça eski bir zamana ait ve malesef kesin olculer icermiyor. Kullanilan banrdagin ya da kasigin buyuklugu veya tepeleme mi silme mi kullanilacagi belirtilmiyor. O nedenle ozur dilerim sizden. Tekrar eski tariflere donup duzeltmeler yapmam gerekiyor ama bunun icin vakit bulamiyorum malesef. Malzemeleri silme mi tepeleme mi kullandiniz acaba?
merhaba,
bu pastayı ve kremayı denedim, ilk denemede 1 lt süt kullandım, krema çok akıcı oldu, ikinci denemede sütü 1/2 lt kullandım ve diğer malzemelerin miktarını değiştirmedim, ilk bakışta katı bir krema gibi oldu ama soğuduktan sonra mikser ile çırpınca kıvamı tam pasta kreması kıvamına geldi denemek isteyenler için belirtmek istedim.
Eğitim Haber ve Topraksız Tarım
Topraksız Tarım Gül
Hoagland gübre yapılışı
Besin solüsyonu
Aeroponik Tarım
Yorum Gönder