Çoook uzun ve keyifli uğraşlar sonucu ortaya çıkan bu pastayı 22 Kasım'da aramıza katılacak olan Eren bebeğin annesi Ebru için yaptım. Doğum yapacak olan ilk çocukluk arkadaşım olduğu için heyecanlıyım. O yüzden tüm emeklere değer.. Pastanın özelliği şeker hamuru ile kaplanmış olması. Bu şeker hamuru biraz beter birşey. Oldukça zor açılıyor, habire merdaneye yapışıyor. O yüzden pastanın kaplaması, yufka açmayı bilen maharetli eller tarafından yapılmalı ki bizim evdeki maharetli kişi de annem! O olmasa ben hayatta yapamazdım bu pastayı.
Pandispanya tarifi için bakınız: baking911. Böylelikle "kremtartar" ile de tanışmış oldum. Royal icing yapımında da kullanılıyormuş, iyi oldu öğrendiğim.
Ara kat malzemeleri:
- 1/2 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı pirinç unu
- 3 adet muz
Süt, şeker, pirinç ununu koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdim. Soğuduktan sonra içine 2 adet muzun püresini ekledim. Böylelikle ara kat kreması hazırlanmış oldu.
Pandispanyayı ikiye bölerek iki kat arasına kremadan ve dilimlenmiş muzlardan koydum. Üst katını da kapadıktan sonra pastayı incecik krem şanti ile kapladım (kendi hazırladığınız buttercream de olabilir) Daha sonra devreye annem girdi. Yeşil gıda boyası ile renklendirdiğimiz şeker hamuru kalın açıldığı takdirde benim sevmediğim bir tat bırakıyor damakta. O yüzden çok ince açılması iyi sonuç veriyor. Ama bu sefer de hamurda çatlamalar oluyor vs.. Neyse ki annem işin bu kısmının üstesinden geldi. Daha sonra da birlikte bebek karyolası, bebek ve çiçekleri yaptık. Yine şeker hamuru kullandık üzerindeki süslemeleri yaparken ama marzipan kullanılsa da olur. Afiyet şeker olsun.
3 yorum var:
Elinize saglik Isil,
insanin hemen bir bebek yapasi gelir yakin arkaslarinizdan olsam;) Cok güzel olmus!
Teşekkür ederim Dilek.
Sizin yanınızda ben henüz çok acemi sayılırım.
Keşke böyle mutlu vesileler daha çok olsa da ben hergün onlara pastalar yapsam...
ayy bu pasta çoook şirin olmuşş :)
Yorum Gönder