14 Eylül 2005

ÇİKOLATALI CEVİZLİ KURABİYE


"Best-Loved Cookies" kitabından ilk denediğim kurabiye..

Malzemeler:

  • 90 gr margarin
  • 175 gr esmer şeker
  • 1 orta boy yumurta
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
  • 280 gr un
  • 40 gr kakao
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 cimdik tuz
  • 1 paket bonibon
  • 1 avuç ceviz

Malzemeleri karıştırdıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri hafif kıtırlaşıncaya kadar pişirdim. Tepsiye koyarken tepeleme 1 kaşık olarak ayarlamıştım boyutlarını, ama bence büyük oldular. Aralarında da makul miktarda boşluk bırakmalı. Aksi takdirde kendilerini salıp birbirlerine yapışmaları mümkün. Bonibon ve cevizi daha bol koyulursa daha iyi olur. Afiyet şeker olsun.

2 yorum var:

Adsız dedi ki...

tarif için teşekkürler, içine konan bonibonlar pişerken renk kaybına uğrayıp çikolataları erimiyormu? kurabiye üstü süslemek için kullanmayı düşünüyorum, fırında pişerken deforme olmuyormu?
teşekkürer
zerrin taş

hanimiş dedi ki...

Zerrin Hanım merhaba,
Hamurun içinde kalan bonibonlarda erime oldu biraz ama üzerindekiler resimde görüldüğü gibi sapasağlam kaldı. Zaten çabuk pişen bir tarif. Bonibonlu kurabiyeleri ben çok seviyorum renkli renkli güzel görünüyor. Size de kolay gelsin.