tag:blogger.com,1999:blog-19121439.post7416166672634125956..comments2023-11-29T11:43:06.416+03:00Comments on Hanimiş: 2007 PASTASI & DUYURU & KLASİK PANDİSPANYAhanimişhttp://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-38598436588054789052010-01-23T10:26:53.187+02:002010-01-23T10:26:53.187+02:00Merhaba İran'dan yazan hanımefendi... Isminize...Merhaba İran'dan yazan hanımefendi... Isminize de yazsaydınız keşke..<br /><br />Kullandigimiz krema %30-35 yağ oranına sahip.<br /><br />500 ml soğuk krema ile 2 yemek kasigi sekeri(daha tatli isterseniz seker miktarini arttirebilirsiniz)ve birazcık vanilyayı mikseriniz ile istenilen kivama gelene kadar cirparsaniz krem santi elde edebilirsiniz.hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-70740441738074852152010-01-19T17:28:06.304+02:002010-01-19T17:28:06.304+02:00sevgili isil hanim
ben irandan yaziyorum
krem sani...sevgili isil hanim<br />ben irandan yaziyorum<br />krem sanitiyi evde yapmak icin sut kremasi yazmisiniz.sut kremasinida evde yapabilirmiyiz?<br />sut kremalarini yag oranini lutfen soylermisiniz?<br />ayrica siteniz cok guzel.<br />sanirim sut kremasi yagli olmali ki dekorasiyon yapmak kolay olsun ve krem santi sert olsun.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-7470923449952630152007-10-09T11:38:00.000+03:002007-10-09T11:38:00.000+03:00Sağol Gülseren.Seda merhaba genelde bardakla değil...Sağol Gülseren.<BR/><BR/>Seda merhaba genelde bardakla değil de gramla vermeye çalışıyorum ölçüleri ama bardak yazdığım yerler için yaklaşık 240 ml.lik bir bardak kullanabilirsin.hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-35959755546898796652007-10-09T09:49:00.000+03:002007-10-09T09:49:00.000+03:00merhaba çok güzel görünüyor .tarifinizde ki barda...merhaba çok güzel görünüyor .tarifinizde ki bardak ölçüsü 200 mü yoksa 250 ml mi acabaSedahttps://www.blogger.com/profile/13159873200477661276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-82812118740746468342007-07-02T20:06:00.000+03:002007-07-02T20:06:00.000+03:00hersey mükemmel olmus ellerinize saglikhersey mükemmel olmus ellerinize saglikGülserenhttps://www.blogger.com/profile/00843234655758369709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-13285776513382270982007-02-05T00:30:00.000+02:002007-02-05T00:30:00.000+02:00Ya kuzen sen beni ağlatacaksın.. Gerçekten çok his...Ya kuzen sen beni ağlatacaksın.. Gerçekten çok hislendim birden yorumuna.. Ben de umarım kuzenciğim, bol bol biraraya geliriz bol bol tatlı yer tatlı sohbetler ederiz inşallah.hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-47715354606498220092007-01-31T23:52:00.000+02:002007-01-31T23:52:00.000+02:00bitmesin diye yemeye kiyamadigim ve uzunca bi zama...bitmesin diye yemeye kiyamadigim ve uzunca bi zaman buzdolabinda sadece gormekle yetindigim pasta :)son dilimi nezaketen herkesin birbirine biraktigi ve herkesin yemeye can attigi pasta da diyebiliriz :) kuzucuklar hala duruyo kuzencigimin hatirasi :) umarim 2007 de de senin enfes pastalarini tadabilmek icin kutlamaya deger bahaneler bulabilecegimiz bi yil olur...gulsahAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-83434259091362846772007-01-10T01:02:00.000+02:002007-01-10T01:02:00.000+02:00Selda, Tijen ve Nilgün, yorumlarınız ve desteğiniz...Selda, Tijen ve Nilgün, yorumlarınız ve desteğiniz için çok teşekkürler. <br /><br />Henüz pastacılığı kariyer olarak görmeyi haddim saymıyorum. (Umarım bir gün kendimi yeterli hissederim) Sadece daha cok pasta yapabilmek adina bir firsat olarak gordum gelen talepleri degerlendirmeyi. Umarım Tijen'in dediği gibi güzel bir keyif dönemi olur benim için. <br /><br />Tekrar tekrar yorumlar ve maillerle destek veren herkese çok teşekkür ederim.hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-64246914716442794222007-01-08T14:37:00.000+02:002007-01-08T14:37:00.000+02:00Isil gercekten cok guzel bir pasta olmus bu :)) Ku...Isil gercekten cok guzel bir pasta olmus bu :)) Kuzular bir harika bende bayildim onlara :)<br />Bu arada pasta siparisi isin hayirli olsun. Bol pastali bir yil diliyorum :)))<br />Sevgiler...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-81142868178984851282007-01-07T18:03:00.000+02:002007-01-07T18:03:00.000+02:00Isil'cigim kutluyor ve basarili bir pastacilik kar...Isil'cigim kutluyor ve basarili bir pastacilik kariyeri diliyorum. Bilmem sen bunu kariyer olarak mi görüyorsun ama içindeki amatör ruhun da varoldugu muhtesem bir keyif dönemi olsun senin için.<br />Sevgiyle,<br />TijenTijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-14819625569041150842007-01-07T15:50:00.000+02:002007-01-07T15:50:00.000+02:00Merhabalar;
Pasta harika olmuş tema seçiminizde ço...Merhabalar;<br />Pasta harika olmuş tema seçiminizde çok yerinde ve espirili ellerinize sağlık.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-15434618409797246682007-01-07T02:43:00.000+02:002007-01-07T02:43:00.000+02:003 tane sorusu olan anonim merhaba,
1.Evet yazım ha...3 tane sorusu olan anonim merhaba,<br />1.Evet yazım hatası olmuş hemen düzeltiyorum, uyarın için sağol<br />2.Evet heavy cream ile süt kreması aynı şey. Hazır kremşanti, dediğiniz gibi sıvı halde de satılıyor galiba, ama bizde daha genel bilinen hali toz şeklinde alınan ve süt ile çırpılarak hazırlanan. <br />3.Resimdeki heykel,<a href="http://www.musee-rodin.fr/welcome.htm">Auguste Rodin'in </a>Pierre de Wissant heykeli. <a href="http://www.pbase.com/hurkan">HT</a>, Sabancı Müzesi'ne geldiğinde çekmişti. <br /><br />Zinnur, senin gibi bir üstattan bu sözleri duymak ne şeref. Sayende çok şey öğrendim gerçekten, zarif yorumun için teşekkür ederim. <br /><br />Çok sağol Kuzine. Gruba katılmak için <a href="http://groups.yahoo.com/group/cikolatalipasta/">buradan</a> üye olman yeterli. Bekleriz.<br /><br />Evet Naile süt kreması, çiğ krema aynı şeyi kastediyorum. Dediğin gibi marketlerin süt reyonlarında kutularda satılan.<br /><br />Daphne,Behiye ve Perihan iyi dilekleriniz için teşekkürler.<br /><br />Betül, evet süt kreması, çiğ krema, heavy cream hepsi aynı şey. Marketlerde sütlerin yanında olur kutularda. Kremşantiyi hazır alıp kullanmıyorsanız bu tarif işinizi görecektir. Selamlar.hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-13332316181311184982007-01-06T20:17:00.001+02:002007-01-06T20:17:00.001+02:00İsmimi yazmayı unutmuşum üstteki yorumu ben yazdım...İsmimi yazmayı unutmuşum üstteki yorumu ben yazdım.<br />Sevgiler, BetülAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-52242862450934785092007-01-06T20:17:00.000+02:002007-01-06T20:17:00.000+02:00Hazır kremşantilerin içinde kimbilir neler vardir ...Hazır kremşantilerin içinde kimbilir neler vardir diye kullanmiyorum. Ama verdiğiniz tarifi tutturabilirsem çok büyük kolaylık sağlayacak bana. Ben de merak ettim süt kreması dediğiniz marketlerde hani süt reyonlarındaki kremalar mı?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-89992793365226223312007-01-06T16:47:00.000+02:002007-01-06T16:47:00.000+02:00Aldığınız kararda size başarılar dilerim. Çok güze...Aldığınız kararda size başarılar dilerim. Çok güzel pastalar yapıyorsunuz. Yeni yıda herşey gönülünüzce olsun.<br />PerihanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-35634430998401605632007-01-06T04:15:00.000+02:002007-01-06T04:15:00.000+02:00Sevgili Işıl, tebrikler. Yolun açık olsun:)Sevgili Işıl, tebrikler. Yolun açık olsun:)Behiyehttps://www.blogger.com/profile/05309778787542959701noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-12439132555855989092007-01-05T18:52:00.000+02:002007-01-05T18:52:00.000+02:00Sisil cok guzel bi pasta olmus kuzulari noel sap...Sisil cok guzel bi pasta olmus kuzulari noel sapkasi ile harika dusunmussun.Yeni projlerin hayirli 2007 yili senin yilin olsun.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-75873499771618128672007-01-05T16:35:00.000+02:002007-01-05T16:35:00.000+02:00Ellerine sağlık ışıl pasta da çok güzel duruyor sü...Ellerine sağlık ışıl pasta da çok güzel duruyor süsleme de! Ancak ben birşeyi emin olmak için sormak istiyorum bu süt kreması dediğiniz marketlerde süt reyonlarında satılan çiğ krema mı acaba? <br /><br />SevgilerAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-12416498064616111352007-01-05T10:58:00.000+02:002007-01-05T10:58:00.000+02:00çikolatalıpasta grubuna nasıl katılabilirim?çikolatalıpasta grubuna nasıl katılabilirim?kuzinehttps://www.blogger.com/profile/10778774772968599026noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-1078641578847163712007-01-05T10:57:00.000+02:002007-01-05T10:57:00.000+02:00Yine hayranlıkla baktım pastaya, karların arasında...Yine hayranlıkla baktım pastaya, karların arasında pembe yanaklı kuzular şahane :) <br />Yolun açık olsun, umarım 2007 çok mutlu olacağın bir yıl olur. <br />Sevgiler.kuzinehttps://www.blogger.com/profile/10778774772968599026noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-4213148581209093912007-01-05T06:15:00.000+02:002007-01-05T06:15:00.000+02:00Sevgili Isil, bu aralar her yeni postun heyecan ka...Sevgili Isil, bu aralar her yeni postun heyecan kaynagi oluyor benim icin. Hemen her seferinde "ben de denemeliyim" diyorum yaptiklarini gordugumde. Aslanli pastan, bundan onceki cikolata bantli ve bu kuzulu, hepsi birbirinden guzel olmus. Girisiminde basarilar diliyorum sana. Bu arada siparis siten de cok sirin olmus.zinnurhttps://www.blogger.com/profile/08879154387759665659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-38767843729972145572007-01-05T03:20:00.000+02:002007-01-05T03:20:00.000+02:00Merhaba Işıl,
Benim sana 3 tane sorum olacak:
1.ta...Merhaba Işıl,<br />Benim sana 3 tane sorum olacak:<br />1.tarifte limon duyu herhalde limon suyu değil mi?<br />2.süt kreması ile heavy cream arasında ne fark var? hazır kremşanti nasıl birşey sıvı mı? süt gibi kutularda mı satılıyor? whipped cream denilen şey mi yoksa?<br />3.biraz alakasız olacak ama resim galerisine ulaşmak için koyduğun resimdeki heykel kimin?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-54612102350672225512007-01-05T02:23:00.000+02:002007-01-05T02:23:00.000+02:00Seval kuzuları son gördüğümde birinin kafası yoktu...Seval kuzuları son gördüğümde birinin kafası yoktu. Keşke bir tane de kendime hatıra yapıp saklasaydım. Zira şeker hamurundan yapılan dekorlar zamanla sertleşiyor ve bozulmadan çok uzun süre biblo gibi durabiliyor. <br /><br />Burcu teşekkürler. Sana bahsettiğim günden beri bu kuzuları düşünüyordum sonunda yaptım ya çok mutluyum.<br /><br />Yelda teşekkür ederim. Umarım gerçekten başarılı olabilirim. <br /><br />Nurgül merhaba, mailine cevap yazdım. İlk fırsatta daha ayrıntılı bilgi de yollarım.<br /><br />Ayşem, yanaklarını fıçanın ucuna biraz kırmızı boya sürerek boyadım.<br /><br />Feyhan nazik sözlerin ve dileklerin için teşekkür ederim. Aslında yaptığım pek çok pastanın resmi birikti, fırsat oldukça onları da yavaş yavaş yayınlayacağım. Bu pastada kullandığım kremalarla ilgiyi bilgiyi yazıya ekledim.<br /><br />Teşekkürler Tulosh. Zaten tüm iltifatları pastanın kendisinden ziyade kuzucuklar alıyor. <br /><br />Mutfak robotu, dediğiniz gibi gerçekten de başta aklımda hiç yoktu böyle bir işe girişmek. Zamanla kendiliğinden oluverdi. Umarım devamı da böyle kendiliğinden ve keyifli bir şekilde gelir. <br /><br />Defne, ziyaretin ve yorumun için sağol.<br /><br />Ufuk merhaba, bu sene kurban bayramı ve yılbaşının aynı zamana gelmesi pek çok karikatür ve e-karta da benzer şekillerde yansıdı zaten. Böyle hikayeli, temalı pasta yapmayı çok sevdim. Bundan sonra da daha çok özeneceğim bu tür pasta dekorasyonları yapmaya. Bu tarif, tam bir klasik pandispanya. Hazır pastabanlar kadar geçirgen değil belki ama bence makbul derecede yumuşak. Ben çoklukla kekleri şeker şurubu veya likör ile ıslatıyorum. Bu sefer kullandığım kalıp buna pek imkan tanımadı ama eğer mizacı itibari ile ıslak bir kek değilse her daim ıslatmak lezzet katar diye düşünüyorum. Krema tariflerini yazıya ekledim. <br /><br />Hülya kalıbı internet üzerinden aldım ama Türkiye'ye yollayıp yollamadıklarından emin değilm. Ben yurtdışında yaşayan bir arkadaşımın adresini verdim, o gelirken getirdi. Şahane bir kalıp bence. Bu pastanın içi, kalıbı ilk denemem olduğu için biraz biçimsiz oldu ama sonraki denemelerim çok muntazamdı. Şimdiye kadar keki en kolay bu kalıptan ayırdım desem yeridir. Dediğin gibi biraz afili bir kalıp olduğu için başta ben de endişelenmiştim ama çok kolay çıktı kek. <br /><br />Merhaba anonim, keşke isminizi de yazsaydınız. Bunca zamandır Hanimiş'i takip ettiğiniz ve zarif dilekleriniz için çok sağolun.<br /><br />Yelda sağol. Hele şu fırının kitapçığını tarayıp yolladın ya yeniden söylüyorum sen bir meleksin :)<br /><br />Teşekkürler Tuğba, tarifleri yazıya ekledim. Zaten hem pandispanyası hem de kremaları son derece kolay bir pasta.<br /><br />Figen ben de sana çok mutlu, sağlıklı ve dileklerinin gerçekleştiği bir yıl dilerim. Ne de olsa ucu bana da dokunuyor :)<br /><br />Hülya, benim için böyle iyi dileklerde bulunmanız ve sevindiğinizi yazmanız ne hoş. Sağol yorumun için.<br /><br />Naile Hanım selamlar. Gerçekten ben mutfakta kendimi çok iyi hissediyorum. Bunu sizler de okuyarak hissediyorsanız demek ki biraz da olsa yansıtabilmişim bunu. Diğer yorumlarınız neden ulaşmadı bilemiyorum ama yolladığınız yeniyıl kartı çok hoştu teşekkürler.hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-17330948371933094422007-01-05T00:06:00.000+02:002007-01-05T00:06:00.000+02:00Işıl Hanım sanki yakın bir komşummuşsunuz gibi sev...Işıl Hanım sanki yakın bir komşummuşsunuz gibi sevindim inanın. Mutfakta olmaktan ne kadar mutlu olduğunuzu yazılarınızdan hissedebiliyoruz, mutlu olduğunuz şeyi yapmak adına aldığınız karar hayırlı olsun.<br /><br />Daha önce de yorum yazmaya çalışmıştım gitmemişti umarım bu sefer gider.<br />Naile GüçlüAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-12343506621887672702007-01-04T21:46:00.000+02:002007-01-04T21:46:00.000+02:00Merhaba sevgili Isil,öncelikle yeni yilin ve yeni ...Merhaba sevgili Isil,öncelikle yeni yilin ve yeni projelerin hayirli olsun cok sevindim,hakkinda hep hayirlisi olmasi ümidi ile<br />sevgilercay saatihttps://www.blogger.com/profile/15838955684428565169noreply@blogger.com