tag:blogger.com,1999:blog-19121439.post2608528131667123536..comments2023-11-29T11:43:06.416+03:00Comments on Hanimiş: CENUAZ (Genoise) & ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI PASTAhanimişhttp://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comBlogger42125tag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-79752121781990178332014-07-23T13:28:13.586+03:002014-07-23T13:28:13.586+03:00Fatime Hn.. evet miktar normalde yaptığımızdan çok...Fatime Hn.. evet miktar normalde yaptığımızdan çok daha az. ama buradaki reçetede 18 cm çaplı bir kek ve sadece iki pat kullanılıyor. yani iki kek arasında bir de incecik üzerine sürüldüğü için yeterli geliyor.hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-63309388422386939832014-07-23T09:08:49.188+03:002014-07-23T09:08:49.188+03:00Merhaba,pastanızdaki tüm ayrıntılar çok hoş fakat ...Merhaba,pastanızdaki tüm ayrıntılar çok hoş fakat verdiğiniz ganaj malzeme miktarı bana cok az gibi geldi hemde iki katta kullandığınızı yazmışsınız tüm pastaya yetiyormu gerçekten?sevgiler..fatimenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-23169257681076357342007-05-24T18:05:00.000+03:002007-05-24T18:05:00.000+03:00Sevgili Işıl, tarifi denedim ve sonuç mükemmel. Aç...Sevgili Işıl, tarifi denedim ve sonuç mükemmel. Açıkçası ilk gördüğümde çok beğenmiştim fakat 18 cm.lik kalıbım ve sıvı vanilya ya da likörüm olmadığı için vazgeçmiştim.(Ben verilen ölçülere çok sadığımdır o yüzden.)<BR/> Fakat bgn pastayı yaptım. kalıp olarak evdeki en küçük borcamımı kullandım. açıkçası kapaklı bir borcam. tepsi şeklinde değil. kenarları da aşağıdan yukarıya doğru genişliyo. ama kek piştikten sonra hem çok gzl kabardı hemde kenarları yapışmadı. ( kenarlarını yağlamadım ve altına yağlı kağıt serdim. )<BR/> Şuruba da toz bir paket vanilya koydum. Ha bir de pastanın etrafına benmari eritilmiş çikolatayı sürüp yağlı kağıt kaplayıp dondurdum gayet iyi oldum.<BR/> Sonuç yapamam diye düşündüğüm bu hazır gibi görünen pastayı yapabilmiş olmam.<BR/> Çok teşekkürler :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-15211052801966316402007-01-21T17:42:00.000+02:002007-01-21T17:42:00.000+02:00Offf, bu nasıl bir pastadır :) ZUhal Hanım'In site...Offf, bu nasıl bir pastadır :) ZUhal Hanım'In sitesinde görüp vuruldum, bir de burada aşık oldum. Yenilmez yanında yatılır bu pastanın.. :)<br /><br />ellerinize sağlık<br /><br />sevgilerimleAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-49037378050870883342007-01-19T01:55:00.000+02:002007-01-19T01:55:00.000+02:00Nilgün denediğin ve tecrübelerini paylaştığın için...Nilgün denediğin ve tecrübelerini paylaştığın için sağol. Evet kakaolu bir kek tarifini kakaosuz yapacağınız zaman her daim aroma eklemekte fayda var, en azından vanilya eklenmeli. Yoksa sana olduğu gibi yumurta kokusu duyulabilir. Yazıda bunu belirtmek aklıma gelmemişti. Sağol uyarın için.<br /><br />Türkmen merhaba, teşekkürler güzel sözlerin için. Yazıda çikolata banttan fazla bahsetmemiştim ama pek çok merak eden çıktı. Evet dediğin gibi erittiğim çikolatayı pastanın çevresinin ölçülerine göre kestiğim bir yağlı kağıda sürdüm. Ne çok ince olmalı ki kırılmasın ne de çok kalın olmalı ki kaba durmasın. 5-10 dakika beklettim. Biraz soğuduktan sonra - ama tam da donmadan önce pastanın etrafına sardım. Pastanın etrafında zaten bir miktar krema olduğu için çikolata bantı tutuyor. Daha sonra buzdolabına böyle yağlı kağıdı çıkarmadan, sarılı şekilde kaldırdım. Servisten önce de dikkatlice bandı çektim çıkardım. Umarım şimdi daha açıklayıcı olmuştur.<br /><br />Zuhal de bu tarifi denemiş ve aşamaları adım adım fotoğraflayarak bloguna koymuş. Görmek isteyenler olursa <a href="http://zuhalyalcin.blogspot.com/2007/01/ilekli-hanimi-pasta.html">buraya</a> tıklayarak ulaşabilir.hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-4092493050424306922007-01-18T11:36:00.000+02:002007-01-18T11:36:00.000+02:00Merhaba, pasta cok guzel gorunuyor, ozellikle ciko...Merhaba, pasta cok guzel gorunuyor, ozellikle cikolata bant fikri cok hosuma gitti. Yapilisi ile ilgili biraz detay verebilir misiniz? Erittiginiz cikolatayi yagli kagida yayip sertlesmesini beklediginizi tahmin ediyorum ama pastanin cevresine sarma islemini ne sekilde yaptiniz? Fonle vs filan mi, aksi takdirde kirilir gibi geliyor bana. Ellerinize saglik..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-50676251751140253622007-01-08T14:14:00.000+02:002007-01-08T14:14:00.000+02:00Isil bu pastadaki genoise keki denedim. Tarifine k...Isil bu pastadaki genoise keki denedim. Tarifine kakao disinda harfiyen uydum ve gercekten yumusacik hafif bir pandispanya oldu.Fakat kakao yerine onun olcusunde nisasta ekledim. Kakao olmadigi icin biraz yumurta kokusu oldu ...Sade yapmak isteyenler mutlaka aroma koysunlar derim.<br />Bu tarifin ozellikle rulo pastalar icin harika olacagini dusunuyorum.<br />Sevgiler...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-12792244233347087512007-01-04T00:17:00.000+02:002007-01-04T00:17:00.000+02:00Teşekkür ederim Behiye, mutluluk hesaplarımızı uma...Teşekkür ederim Behiye, mutluluk hesaplarımızı umarım bol bol kullanırız.<br /><br />Bilmukabele Nurgul.<br /><br />Teşekkürler Banu, sevincimi ve hevesimi yazılarla yansıtabiliyorsam ne mutlu.<br /><br />Sağol Münevver, sana da iyi yıllar & bayramlar.<br /><br />Merhaba Derya, Hanimiş'e hoşgeldin. Dener ve haberdar edersen çok sevinirim. Selamlar..hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-16551478741195821862007-01-03T01:16:00.000+02:002007-01-03T01:16:00.000+02:00merhaba sitenizi biraz önce bir başka siteden buld...merhaba sitenizi biraz önce bir başka siteden buldum :-) resimler harika elinize sağlık, denemek istediğim birkaç tarif var denersem sonuçlarını da paylaşırım<br /><br />www.bolbolye.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-48435431687475799392007-01-02T17:14:00.000+02:002007-01-02T17:14:00.000+02:00Sevgili Işıl,pastan çok güzel olmuş.Pastada bu cen...Sevgili Işıl,pastan çok güzel olmuş.Pastada bu cenova kekini daha çok seviyorum ben de.Ellerine sağlık.<br /><br />Senin ve ailenin bayramını ve yeni yılını kutluyor,sağlıklı,mutlu günler diliyorum.<br />Sevgiyle,nanelimon.munevverhttps://www.blogger.com/profile/06489302200578470213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-53087318392978125712007-01-01T19:25:00.000+02:002007-01-01T19:25:00.000+02:00Işılcım pastan muhteşem görünüyor çok zevklisin :)...Işılcım pastan muhteşem görünüyor çok zevklisin :) Çok yorgunum ama neredeyse kalkıp deneyesim geldi çok güzel yansıtmışsın sevincini, hevesini.<br /><br />Bu vesileyle, yeni yılın sana ve sevdiklerine en güzel haliyle gelmesini dilerim. Mutluluk, sağlık, gerçekleşen dilekler, güzellikler seninle olsun. Aynı zamanda bayramın da kutlu olsun :)<br /><br />sevgilerBanu Ucakhttps://www.blogger.com/profile/17572385366639121210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-48142289768213896422007-01-01T19:23:00.000+02:002007-01-01T19:23:00.000+02:00Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.Banu Ucakhttps://www.blogger.com/profile/17572385366639121210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-43190157253341861582006-12-31T06:43:00.000+02:002006-12-31T06:43:00.000+02:00Bu cok guzel bir pasta. Mutlu bayramlar & yillar.....Bu cok guzel bir pasta. Mutlu bayramlar & yillar..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-83050127657129105102006-12-30T15:16:00.000+02:002006-12-30T15:16:00.000+02:00Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçlar...Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesini diliyorum... İyi bayramlar! <br /><br />Mutluluk bankasinin sevgi subesinde 2007 no`lu hesabina 365 gün daha yatirilmistir.Mutlu bir sekilde harcamaniz dilegiyle. Mutlu yillar.<br /> <br /> Behiyetatli-tuzluhttps://www.blogger.com/profile/15849727133236777465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-5543045991697691382006-12-30T09:51:00.000+02:002006-12-30T09:51:00.000+02:00Nilgün merhaba, çikolata bant ile ilgili zaten yaz...Nilgün merhaba, çikolata bant ile ilgili zaten yazmamıştım. Ama ben çok az bekletiyorum. İnce bir kat sürdüğüm için sorun olmuyor. Ama çikolata kalın sürülürse akar o zaman birazcık donmasını beklemek lazım birkaç dakika. <br /><br />Tuba, adımlara birebir uyarsan sorun olacağını sanmıyorum. Denersen şimdiden kolay gelsin.<br /><br />Hanife teşekkür ederim. Ben de senin yeni yılını ve bayramını kutlarım.<br /><br />Zuhal hem kendi adıma hem annem adına teşekkür ederim. İyi bayramlar & yıllar.<br /><br />Teşekkürler Sonia, bilmukabele.<br /><br />Reyhan, teşekkürler, maalesef şerbetli tatlılar konusunda pek tecrübeli değilim. Şimdilik kek ve kurabiyeye yoğunlaştım ama cesaret edebilirsem ilk denemem sütlü nuriye olurdu herhalde..hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-68698294123101758422006-12-29T11:50:00.000+02:002006-12-29T11:50:00.000+02:00Işıl Hanım, yeni yılınızı ve kurban bayramınızı ku...Işıl Hanım, yeni yılınızı ve kurban bayramınızı kutlarım. Yılbaşında kimbilir ne güzel tatlılara imza atacaksınız. Öncesinde paylaşsanız da ilham alsak :)Mesela değişik bir şerbetli tatlı tarifiniz var mı?<br />ReyhanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-37262073431543376882006-12-29T11:33:00.000+02:002006-12-29T11:33:00.000+02:00Yeni yilinizi ve Bayraminizi kutlar, tüm dilekleri...Yeni yilinizi ve Bayraminizi kutlar, tüm dileklerinizin gerceklesmesini dilerim. Sevgiler Sonia...OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDENhttps://www.blogger.com/profile/16801193701559887756noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-49995635027402549912006-12-28T14:29:00.000+02:002006-12-28T14:29:00.000+02:00Merhaba Işıl'cığım,
İnanılmaz cezbedici bir o kada...Merhaba Işıl'cığım,<br />İnanılmaz cezbedici bir o kadarda şık bir pasta olmuş ellerine sağlık canım;)Veee anneciğin seninle ne kadar övünse yeridir sanırım bir anneye en güzel hediye evladının elleriyle sevgi ile yaptığı birşeydir, ne mutlu anneciğine;))<br />Anneciğinin de bu vesile ile doğum gününü kutlar birlikte geçireceğiniz sağlıklı huzurlu nice yaşlar dilerim;)<br />Bu arada iyi bayramlar ve mutlu yıllar diler seni kocamaaan öperim;))<br />SEVGİYLE KAL...ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALIhttps://www.blogger.com/profile/09941825504772370640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-7277249465282449312006-12-28T06:47:00.000+02:002006-12-28T06:47:00.000+02:00Cok guzel olmus bu pasta. Ellerine saglik Isil. He...Cok guzel olmus bu pasta. Ellerine saglik Isil. Her zaman sayfana imrenerek bakiyorum:)<br />Mutlu yillar ve iyi bayramlar diliyorum.Hanifehttps://www.blogger.com/profile/13885234390882825102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-67334980621218861152006-12-27T22:08:00.000+02:002006-12-27T22:08:00.000+02:00Isil'cigim, muhtesem olmus bu pasta, ellerine sagl...Isil'cigim, muhtesem olmus bu pasta, ellerine saglik. Eger kendime guvenebilirsem deneyecegim:))Tubahttps://www.blogger.com/profile/11754651310211071825noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-25335631367202240652006-12-27T11:24:00.000+02:002006-12-27T11:24:00.000+02:00Isil,
Pasta super gorunuyor :)Ellerine saglik...
P...Isil,<br />Pasta super gorunuyor :)Ellerine saglik...<br />Pastanin cevresine yaptigin cikolata banti yagli kagida doktukten sonra ne kadar bekliyorsun cevresine sarmak icin acaba? O kismi tam anliyamadim :)<br />Sevgiler...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-68355339940229866092006-12-27T01:36:00.000+02:002006-12-27T01:36:00.000+02:00Teşekkürler Tulosh,
Neslihan sağol. Anneme hediy...Teşekkürler Tulosh, <br /><br />Neslihan sağol. Anneme hediye yaptım sözde ama aslında birlikte yaptık. Sorunun cevabına gelince pandispanya da genoise de sünger kek çeşitleri. Yapılış teknikleri ve kullanılan malzemeler açısından ufak farklılıklar gösteriyorlar. Daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki not kısmını okuyabilirsin. <br /><br />Feyhan benim yaptığım (hatta belki yediğim) en güzel pasta keklerinden biri bu oldu. Şiddetle öneririm. Doğumgününü şimdiden kutlarım. <br /><br />Sonia teşekkürler, aslında daha önceki bir etkinlikte tanışmıştık (kabakgiller). Ben de senin bayramını ve yeni yılını kutlarım. <br /><br />Büşra ziyaretin için teşekkürler. Tarif, pasta sevmeyen birinin bile dikkatini çektiyse ne mutlu. <br /><br />Nilay merhaba, Ben bu aralar tatlılarda ve pastalarda likör çok sık kullanır oldum. Gerçekten çok farkediyor aroması, zenginlik katıyor. <br /><br />Çilek etkinlikler vesilesi ile tanistigim bir blog zaten misscilek. Bu cilek o cilekmis demek :)<br /><br />Çikolata bandı için ben kuvertur kullandım. Ama bitter çikolata ile de yapılabilir. <br /><br />Not: Daha önce Fethiye yorumunda genoise kelimesinin ceneviz manasına geldiğini ve neden ceneviz demek yerine cenuaz yazdığımı sormuştu. Ben genelde yeni bir tarif ismi ile karşılaştığımda bu tarifin ismi ne anlama geliyor, nerden çıkmış, neden bu isim verilmiş gibi bir ön araştırma yaparım. Ama bu konuda benim de kafam oldukça karıştı. Zira elimdeki kimi kitaplarda ve internette ingilizce okuduğum kaynaklarda farklı şeylere rastladım. <br /><br />Pastacılık konusunda Türkce kaynak sayısı fazla olmadığı için çevirisini yaparken elimdeki eski bir yemek ansiklopedisine baktım önce.. Orada cenuaz olarak kullanımına rastladım. Ruki'nin internet sayfasında da cenuaz olarak geçiyordu, son olarak da Türkiye'de bilinen bir pastanenin şeflerinin cenuaz kelimesini kullandığını öğrenince demek ki bizde literatüre bu şekilde geçmis diyerek kullanmakta sakınca görmedim. Bu konuda daha net bilgisi olan varsa ve bizimle paylaşırsa çok memnun olurum.<br /><br />İtalya'nın batısındaki Cenova kentinde bir zamanlar hüküm süren Cenevizlilerden öğrenildiği için bu sünger keke (özellikle Fransızlar) Ceneviz manasına gelen genoise kelimesini kullanıyor. Ama mesela yine bir sünger kek olan pandispanya kelimesi de İtalyanca'da (Pan di Spagna) İspanyol ekmeği manasına geliyor. Özetle mayalanmadan yapılan, yumurtanın kabartılması esasına dayanan sünger kekler dünyanın farklı coğrafyalarında farklı isimler alabiliyor. Benim pek çok kaynaktan gördüğüm kadarıyla genelde yapım aşamaları birbirine benzemekle birlikte, pandispanyada yağ kullanılmıyor, cenuazda ise bir miktar tereyağı katkısı oluyor. Okuduğum araştırdığım anladığım kadarıyla durum bu.hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-78202310521430285752006-12-27T00:13:00.000+02:002006-12-27T00:13:00.000+02:00Çikolata bant için nasil çikolata kullandınız, bit...Çikolata bant için nasil çikolata kullandınız, bitter mi?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-87353074126630508702006-12-27T00:00:00.000+02:002006-12-27T00:00:00.000+02:00ışıl benim blog adresim misscilek.blogspot.com.Bek...ışıl benim blog adresim misscilek.blogspot.com.Beklerim.Sevgiler.İpek Kuscuhttps://www.blogger.com/profile/00721344557661868364noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-58942773198470966742006-12-26T23:48:00.000+02:002006-12-26T23:48:00.000+02:00merhaba Işıl :)
ellerine sağlık...pastanın kek tar...merhaba Işıl :)<br />ellerine sağlık...pastanın kek tarifi çok farklı olmuş...sonra likörlü şerbet ile ıslatma fikri de çok hoş...bir fırsat bulup denemek istiyorum...<br /><br />sevgiler <br />nilay<br />www.cafesardunya.blogspot.comnilayhttps://www.blogger.com/profile/04226699179676695903noreply@blogger.com