12 Ocak 2013

ÜÇ BOYUTLU ÇANTA PASTA (veya PASTA ÇANTA)


2011 ve 2012 Hanimiş için önemli senelerdi. Turne sayesinde farklı şehirlerde yeni tanıştığım insanlarla pastalar yaptım, sohbetler ettim.  2011 yılında gittiğim şehirlere dair anıları önceki yazılardan okuyabilirsiniz. Ama 2012 anılarını bir türlü yazamadım, bir noktada sıkıştım, içinden çıkamadım. Kronolojiyi bozmak istemediğim için birikti birikti, aradan kocaman bir sene geçti. Ne kadar zaman geçse de tüm turne anılarını muhakkak Hanimiş'e yazacağım. Ama şimdi beni heyecanlandıran başka bir duyuru ile araya giriyorum...

Yaklaşık 5,5 yıldır İstanbul'da butik pastacılık üzerine atölye çalışmaları yapıyorum. Her şeyi kaydetmeyi alışkanlık edinmiş biri olmanın avantajı ile mutlulukla söyleyebilirim ki 07.07.07 tarihinde yaptığım ilk atölye çalışmasından beri tam olarak 1312 katılımcı ile (şehir dışı eğitimler hariç)  pasta, kurabiye, kapkek vb yapımı ve süslemesi üzerine dersler yapmışız. Keşke saymak daha önce aklıma gelseydi, malesef 1000. öğrenciyi kaçırdım :)

Değişik başlıklarda atölye çalışmaları yapmaya devam ediyorum. Bu yazının amacı da size yeni çalışmamızı duyurmak: Çanta Pasta veya Pasta Çanta...

Bu eğitimde üç boyutlu pasta yapımında size yardımcı olacak tıraşlama, şekillendirme, şablon çıkarma gibi teknikleri ve doku yaratma, aksesuarlar hazırlama gibi detayları çalışacağız. İlgilenen herkesi bekleriz. 

Her ay güncellenen ders programını ve hem Çanta Pasta hem de diğer derslerle ilgili detayları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

4 yorum var:

emel'ce... dedi ki...

ellerinize sağlık, çanta pastalara bayıldımm ve inanamadım..tebrik ediyorum sizi:)

gül yılmaz dedi ki...

yazıyı okumadan önce gerçekten çanta sandım harikasınız ışıl hanım

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
Çay Kazanı

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması