10 Ekim 2011

HANİMİŞ TURNEDE - ANKARA

Turne fikri aklıma düştüğünde çok heyecanlanmıştım. Ama sandığımdan da fazla ilgi görmesi şimdi beni daha çok heyecanlandırıyor. Turnenin ilk durağı 17-18 Ekim tarihlerinde ANKARA...


Ankara'da 4 farklı etkinlik olacak.

Pasta Buluşması ... 17 Ekim 2011 Pazartesi saat 19:00
Bu buluşma tüm pastaseverlere açık bir tanışma, kaynaşma, karşılıklı danışma buluşmasıdır. Elbette herhangi bir katılım ücreti yoktur. Gelmek isteyen, müsait olan herkese açıktır. Hep birlikte karar vereceğimiz merkezi bir yerde gerçekleştirmek taraftarıyım. Ama takdir edersiniz ki Ankara'nın yabancısıyım. Ve sizlerden gelecek her türlü öneriye açığım.

güncelleme:

17 Ekim 2011 Pazartesi saat 19:00 ... 365 Alışveriş Merkezi
(Ortak karar ile 365 AVM'de buluşmaya karar verdik.)


Şeker Hamuru & Pasta Yapımı Atölyesi ... 17 Ekim 2011 Pazartesi
Bu atölye çalışması ücretlidir ve sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilecektir. Detaylarını yazının devamında bulabilirsiniz.

Figür Modelleme Atölyesi ... 18 Ekim 2011 Salı
Bu atölye çalışması ücretlidir ve sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilecektir. Detaylarını yazının devamında bulabilirsiniz.

Pastacılık öğrencileri ile buluşma ... 18 Ekim 2011 Salı
Kısmetse Ankara'da bir de Mamak Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Pastacılık bölümünde okuyan öğrencilerle buluşacağım. İtiraf ediyorum galiba en hevesle beklediğim etkinlik bu.

Yıllar evvel internette pastacılık üzerine yazışabileceğimiz "çikolatalı pasta" isimli bir grup kurmuştuk. O grup sayesinde -sadece internet üzerinden- tanıdığım Banu, Ankara programımızın şekillenmesinde çok yardımcı oldu. Onun sayesinde Chocoj Atölye'nin sahibi Jale Hanım ile tanışmış olduk. Chocoj, Ankara'da butik pastacılık ile ilgilenenler için önemli bir yer. Bünyesinde hem malzeme satışı hem de butik pastacılık üzerine atölye çalışmaları mevcut. Ne mutlu ki Jale Hanım, Ankara'dan turnemize ilgi gösterenlerle birlikte yapacağımız atölye çalışmaları için mutfağını bize açtı.

Ne kadar şanslıyım ki Banu gibi destekleyici, Güzin Hanım gibi yardımsever, Jale Hanım gibi misafirperver insanlarla ve "haydi buluşalım" dediğimde "haydi buluşalım" diyen pastaseverlerle tanışma imkanım olacak.



ATÖLYE ÇALIŞMALARININ DETAYLARI

Şeker Hamuru & Pasta Yapımı

Eğitmen: Işıl Sözer
Eğitim tarihi: 17 Ekim 2011 pazartesi
Eğitim süresi : 5 saat (13:00-18:00)
Eğitim yeri: Chocoj Atölyesi - Sancak Mah. Cidde Cad. No:20 B YILDIZ/ANKARA Tel: 0 312 441 40 81
Ders ücreti:180 TL + KDV
Katılımcı sayısı: minimum 4, maksimum 8 kişi

Ders içeriği:
-DEMO: Sünger kek ve ganaş krema yapılırken kullanılan malzemelerin, ölçülerin ve aletlerin tanıtımı, sünger kek pişirilmesi ve ganaş krema hazırlanması
-DEMO: Şeker hamuru ve malzemeleri hakkında teorik bilgilendirme & şeker hamuru yapımı
-UYGULAMALI: Keklerin katlandırılması, pastaların bir araya getirilerek sıvanması ve kaplanmaya hazır hale getirilmesi
-UYGULAMALI: Pastaların şeker hamuru ile kaplanması
-UYGULAMALI: Şeker hamuru ile süsleme yöntemleri ve bu yöntemlerin hazırlanan pastalar üzerine uygulanması

Figür modelleme:

Eğitmen: Işıl Sözer
Eğitim tarihi: 18 Ekim 2011 salı
Eğitim süresi : 5 saat (13:00-18:00)
Eğitim yeri: Chocoj Atölyesi - Sancak Mah. Cidde Cad. No:20 B YILDIZ/ANKARA Tel: 0 312 441 40 81
Ders ücreti:180 TL + KDV
Katılımcı sayısı: minimum 4, maksimum 8 kişi

Ders içeriği:
-Modelleme hamuru hazırlanması
-Modellemede kullanılan aletler ve teknikler
-İnsan modelleme
-Hayvan modelleme
-Çizgi karakter örnekleri

Not: Kullanılacak tüm malzemeler ve ders notları tarafımızdan sağlanacaktır.
Kayıt olmak için 506-5088923 numaralı telefondan benimle ya da 312-4414081 numaralı telefondan Jale Hn. ile irtibata geçebilirsiniz.

Turnedeki diğer şehirleri ve tarihlerini aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz. Detaylar netleştikçe o şehirlerle ilgili bilgilendirmeyi yine buradan duyuracağım.

DSC_3438_binder_banner

22 yorum var:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Merhabalar, ben de şehrin yenisi olarak mekan konusunda pek fikrim yok. Buluşmayı çok isterim, atölye çalışmaları içinse saatler pek bana uymuyor ne yazık ki:(

Banu dedi ki...

Buluşma yeri için 365 teki Özsüt ya da Gloria olabilir diye düşünüyorum çünkü senin atölye çalışması yapacağın yere çok yakın çıkıp hemen gelme imkanın olur. Kızılay falan olmasın o saatte işkence gibidir.

Figen dedi ki...

Merhaba Işıl Hanım,

Ben mekan olarak Funda Pastanesini önerebilirim. Ankara'nın en eski ve en iyi pastanelerinden biridir.

Adresi Uğur Mumcu Caddesi Kuleli Sokak No:91/A Gaziosmanpaşa Tel. 436 46 56. Adres olarak da herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bir yerdedir. Pastaneyle görüştüm böyle bir etkinliğe aracı olmaktan memnun olacaklarını ifade ettiler. Eğer herkes uygun görürse ve bu mekan için karar verilirse kendileriyle irtibata geçebiliriz.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,mutlaka katılacağım.
Sevgiler
Asena

Seda dedi ki...

Merhaba Işıl Hanım İzmir turnenizi merakla bekliyorum atölye çalışması yaparsanız sevinerek katılırım...hoçakalın

Adsız dedi ki...

selamlar,ben neslihan trabzonda oturuyorum ve sizin trabzona geleceğini gördüm inanın çok mutlu oldum.sizinle görüşmek ve tanışmayı çok arzuluyorum.acaba proğramınızı öğrenebilirmiyim,inşallah görüşürüz.proğramınıza katılmak için neler yapmamız gerekiyor bilgi verirseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim..

Güzin dedi ki...

İşıl hanım merhaba size de ben su an izmirdeyim pazartesi aksamı 8.30 gibi buluşma yerine gelebilirim inşallah alışveriş merkezi olarak cepa olabilir üst katı tenha ve geniş çünkü Cafe olarak da cukurambar Mado olabilir herkes nereden gelecek bilemiyorum ama merkez yerler buralar

Adsız dedi ki...

Allah kısmet ederse gelmeyi ve katılmayı düsünüyorum ama bugün doktor ogluma bronşit teşhisi koydu ve hava tedavisine başlandı üç gün takip edilicek. hafta sonuna doğru belli olucak. Aslında ben sizin pastacılık kursunuza cok kaılmak istedim ama şimdi durumum ne olucak hiç bilmiyorum. Konya'dan Esra

Neriman dedi ki...

Sevgili ışılcığım seni tanımayı çok ama çok isterim. Zaten blogunu da hep takip ederim.Atölye çalışmana katılmayı çok isterdim ama maalesef olamıyor.Ama saat ve yer bildirilirse gelip arkadaşlar ve seninle olmayı çok isterim.Yer konusunda yardımcı oklurum ama çalışan arkadaşların fikirleri nedir bilmiyorum. yer konusuna jale hanım yardımcı olabılır sanırım.ben bilkentteyim. oradan gelmeye calışacagım. sevgi ile..

Adsız dedi ki...

bir aksilik olmazsa sizinle keyifli bir kahve içmeye geleceğim... uçuşprogramını yalvar yakar öyle ayarlatmaya çalışıyorum... bu benim talihsizliğim sanırım,geçen kış Tarkan konserine bilet almıştım bir buçuk ay öncesinden ama gidememiştim... neyi çok istesem geri gidiyor...bu kez şeytanın bacağını kırmak için uğraşıyorum... ama buluşma için yer öneremiyorum pek fazla,olur ya gelemezsem ve sizleri oraya çağırıpta ben olmazsam daha büyük saygısızlık olur... sevgilerimle... ayşe

belma dedi ki...

Tekrar
Merhaba ışıl hanım Gaziantep programınızda bir gelişme varmı merak ettim bilgilendirirseniz sewinirim.

OYA dedi ki...

Keşke Bursaya da gelseydiniz.sizinle tanışmayı çok isterdim.

OYA dedi ki...

Keşke Bursaya da gelseydiniz.sizinle tanışmayı çok isterdim..

hanimiş dedi ki...

Belma hn, Gaziantep'te 28 Kasim gunu kesinlikle bir bulusma duzenlenecek ama egitim olacak mi o henuz kesinlesmedi. ben mail adresinizi Gaziantep listesine dahil ettim. Tarih yaklastikca (msela Kasim'in ikinci haftasi gibi) detaylar belli olur. O zaman sizi de muhakkak bilgilendirecegim.

hanimiş dedi ki...

Seda Hn, İzmir'de hem buluşma hem de atölye çalışması olacak. Ekim2in son haftası ya da Kasim'in ilk haftası onun da duyurusunu yine buradan yapacağım. Görüşebilmek dileği ile..

hanimiş dedi ki...

Oya Hn, merhaba... Bu yıl sonuna kadar Bursa'yı programa dahil edemiyorum. Ama sizin gibi talepte bulunan başkaları da oldu. Sanırım onumuzdeki Ocak veya Subat ayında Bursa'yı da turnemize dahil edeceğiz. Ben mail adresinizi not ettim. Böyle bir gelişme olursa sizi bilgilendireceğim. İlginiz için teşekkür ederim.

İsmet dedi ki...

Işıl Hn merhaba
Blogunuzun takipçisiyim. 15 - 16 Kasım tarihlerinde İzmir de bulunacakmışsınız. Çok sevindim ve ben de orada olmak sizinle yüzyüze tanışmak istiyorum. Beni de listenize eklerseniz çok sevinirim.

İzmir'den Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Merhabalar Işıl hanım.
Sizi ilgiyle ve zevkle takip ediyorum,sanırım ayni yaştayız.Başarılarınız için de tebrik ediyorum.Turneleriniz hayırlı uğurlu olsun.Keşke bizim buralara da gelseniz. Karadeniz Ereğli'den Seval

Asli dedi ki...

Merhabalar sevgili Işıl Hanım,
bugun kitabınızı aldım çok beğendim emeklerinize sağlık...başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim..sevgiler.

Nihal dedi ki...

Ben Nazilli'de oturuyorum ve eğer gelebilirsem İzmir'deki buluşmaya gelmek istiyorum ama konuları hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz? Yani sadece sohbet toplantısı gibi mi, yoksa kurs ta verilecek mi?

Adsız dedi ki...

merhaba Işıl Hanım ,ben Dilek ,sizinle istanbulda tanışmıştık ,trabzona gelmeyi düşündüğünüzü söylemiştiniz ozaman,12 Aralık tarihine karar vermişsiniz sanırım,,burada size yardımcı olabileceğim bişey olursa lütfen söyleyin ,görüşmek üzere hoşçakalın

Aslı dedi ki...

merhaba az önce desadüfen sayfanızı keşfetim ve gözlerimi ikikere acarak okumama sebep olan resminizle karsılastım:) bir buluşma programı hazırlamısnız mükkemel birşey en mükemmklide orda VAN ilinin olması cok böle etkinlikler olmaz buralarda gerci buluşma konusnusz sohbetmi seminermi eğimi tam bilmiyorum ama genede sevincimi siznle paylasmak istedim bir pasta sevdalısı meraklı oalrak ve birtürlü adım atma cesaretim olmayarak :) umarım ekledikten sora uzuzun uzun sohbet eder vana gelincede siz karsılamama güzel bir sebebp olur bu güzel buluşma programı:)