08 Ekim 2011

CAKEPOPS & CAKELETS

DSC_1129_edit-LR_res@hanimis

Tek lokmalık minik tatlıların yeri kalbimde başkadır. Porsiyon pastaları, mini kapkekleri ve kurabiyeleri hep daha fazla sevmişimdir. Benim gibi seveni çok olacak ki bu tek lokmalık tatlıcıklar ve onların cıvıl cıvıl süslenmiş halleri oldukça talep görüyor. Şimdi bunlara bir de "Cakepops" ve "Cakelets" eklendi. Cakelets, Amerikalıların tek porsiyonluk, üç boyutlu heykel pastacıklara verdikleri isim. Cakepops ise kremalı kek topları. Kek topları eskiden de vardı ama şimdi daha minik ebatlarda hazırlanıp, lolipop gibi çubuklara takılıp, binbir farklı çeşitte süslenip masaları süslüyor.

cakelet2_edit_srgb@hanimis
Bilir misiniz pastaneler gün sonunda ellerinde kalan kekleri, kurabiyeleri ertesi gün ay çöreğinin dolgusunda kullanırlar. Biz de atölyede artan kek ve kremaları bir araya getirip toplar yapıp etrafını da hindistan cevizi, çikolata veya kakao ile kaplayıp yalancı trüf dediğimiz bir tatlıcığa çevirip afiyetle bayıla bayıla yeriz. Herhalde bu "cakepops"un ortaya çıkışı da yine bu şekilde olmuştur. Ama şimdi iş, artan malzemeyi değerlendirmekten çıktı. Cakepops yapabilmek için farklı kek receteleri, değişik lezzette kremalar, rengarenk kaplamalar ve şekerlemeler kullanılıyor. Tabii süslenmesi de değişik teknikler kullanmayı gerektiriyor.

cakelet1_edit srgb@hanimis
Cakelets yapmak biraz zahmetli bir iş. Normal bir pastaya verdiğiniz emeğin aynısını hatta belki daha fazlasını tek porsiyon bir pastacık için vermeniz gerekiyor. Ama sonunda ortaya çıkan pastacığın albenisi öyle yüksek ki hem yapanı hem yiyeni çok mutlu ediyor.

cakelets3_edit srgb@hanimis
Bu yeni yeni popüler olan iki tatlıcık için Akatlar'daki Pasta Malzemeleri'nde yeni bir atölye çalışması başlattık. Her ikisi için de değişik hazırlama ve süsleme tekniklerini göstereceğim, ipuçlarını paylaşacağım, oldukça keyifli geçeceğini düşündüğüm bir gün olacak. İlkini bu perşembe gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki aylarda da devam edecek. Dersin içeriğini ve katılım ile ilgili detayları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

6 yorum var:

Betül Şeyma Özcan dedi ki...

Bu Cakepops'lar çok nefis görünüyor. Renkleri de bir harika! Elinize sağlık :)

ufukmutfakta dedi ki...

Işıl'ım ne canlı ve hoş görünüyor bu cakepops lar.Keşke bir fırsat yaratıp bende gelebilsem. Bu ara mis gibi kokulara ve renkli çalışmalara öyle çok ihtiyacım var ki...

Adsız dedi ki...

harika!

Adsız dedi ki...

Müthiş!

Unknown dedi ki...

merhabalar bayıldım cakepopslara tarif alabiliyor muyuzzz lütfennn

turşucuk dedi ki...

Harika duruyorr