30 Ekim 2008

PASTA ATÖLYESİ & EĞİTİMLER

Bir süredir Hanimis.com içinde “Atölye” isimli bir bölüm mevcut. O bölümde vermiş olduğum dersler, bu derslerin düzenlendiği yerler, eğitim takvimi gibi bilgileri duyuruyoruz. Butik pastacılık üzerine pek çok başlıkta dersler veriyorum. Pasta ve şeker hamuru yapımı, şekerden çiçek, figür ve çizgi karakter modelleme, krema sıkma teknikleri, kurabiye ve kapkek süsleme teknikleri .. gibi. Bu eğitimlerin iki ayrı bacağı var. İstanbul içi ve İstanbul dışı.

İstanbul dışında yaşayan ve İstanbul’da düzenlenen eğitimlere katılamayan pastaseverler için yeni bir organizasyon içine girdik. Daha önce 1 sene birlikte çalıştığımız, geçen yaz sezonunda televizyonda pastacılık üzerine aynı isimli bir program hazırlayan arkadaşım Ayşem (ve meleği) ile birlikte “Pasta Atölyesi” ni kurduk.

Pasta Atölyesi, pastacılık konusunda yeni bilgi ve deneyimler kazanıp kendini geliştirmek isteyen, ya da sadece kendine özel güzel bir gün geçirmek isteyen herkes için Türkiye’nin her yerinde eğitimler düzenleyen bir “gezici atölye”. Bu konu ile ilgili olarak www.pastaatolyesi.net adresinden gerekli bilgilere ulaşabilir, bültene üye olabilir veya şehrinizde bu eğitim verilmesini istiyorsanız iletişim formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Facebook'ta "Pasta Atölyesi" adı ile bir grup kurduk. Duyuruları, ders fotoğraflarını, gezi notlarımızı oradan da takip edebilirsiniz.


“Pasta Atölyesi” bünyesinde düzenlenen ilk eğitim ESKİŞEHİR’ de olacak. 9 Kasım 2008 Pazar günü Petek Pastanesi’nin bu eğitimler için özel olarak hazırladığı mutfakta “Temel Pastacılık ve Şeker Hamuru” eğitiminde olacağız. 18 Kasım 2008 günü de ADANA’ da “Pasta Bahçesi’ndeyiz. Kayıt ve detaylı bilgi için: www.pastaatolyesi.net

Bunun dışında İstanbul’da Pasta Malzemeleri’nin Akatlar’daki atölyesindeki kurslar devam ediyor. İyi işleyen bir düzenimiz var, Berna’nın sayesinde ve Gülay’ın yardımlarıyla rahat bir ortamda keyifle geçiyor dersler. Bir anı defterim var, ders sonunda katılımcılara birkaç satır yazmalarını rica ediyorum. Yazdıkları şeyler çok güzel.. Belki bir gün (yazanların izinleri olursa) onları da Hanimiş'e eklerim. Bu dersler her ay belli başlıklar altında açılıyor ve program Pasta Malzemeleri’nin internet sitesinde ve Hanimiş Atölye sayfasında duyuruluyor. İlgilenenler daha detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilir.


....Geçen hafta birkaç gün Türkiye’den internete girenlerin “blogspot” uzantılı güncelerin (blog) tümüne erişimi engellenmişti. Bir veya birkaç blog için yapılan şikayet sonrası "Diyarbakır Sulh Ceza Mahkemesi" ilgili ilgisiz tüm blogların kapatılması yönünde bir karar vermiş, pek çok blog yazarının ve okuyucusunun mağdur olmasına sebep olmuştur. Tabii youtube meselesinden sonra iyiden iyiye İran’dan bağlandığımıza şüphe eder oldum. Neyse ki yapılan itirazlar sonucu kararın saçmalığı anlaşıldı, konu kapandı. Lakin bu durumun sebebinden habersiz blog okuyucuları olduğunu bildiğim için bu açıklamayı yazma gereği duydum. Hem de istedim ki seneler sonra bu yazı okunduğunda böyle saçma bir olay da gelmişti blogların başına diye hatırlayalım istedim. Tabii daha beterleri ile karşılaşmazsak… "Gıcırtılı köhneliğin dişlileri nerede olduğunuzu hatırlatır, nerede olduğunuzu bulamıyorsa, nereden bağlandığınızı hatırlatır."

5 yorum var:

Adsız dedi ki...

Ayşem'le başlattığınız yeni projenizde başarılar diliyorum canım benim...
Harikasınız...
TüTü

Adsız dedi ki...

Hanimiş güzellerine başarılar dileriz.Sevgilerimizle.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ÇOK ÇOK BAŞARILAR DİLYORUM IŞILCIĞIM. YOLUNUZ AYDINLIK OLSUN.

SEVGİLER... NunU

Adsız dedi ki...

Yeni projenizde başılırılar.Tüm güzellikler sizinle olsun.

SİNEM AKIN dedi ki...

SEVGİLİ IŞIL
ÇOK GÜZEL BİR PROJE MUTLAKA KOCAELİ'NEDE GELİN.
BURDA SİZİ BEKLEYEN ÇOK İNSAN VAR

SEVGİLERİMLE