05 Ağustos 2007

ŞEFTALİLİ TART & ANNEYİZ.BİZ

Tartlar bence biraz mevsimsiz tatlılar.. Mesela şerbetli tatlılar genelde kışın daha çok yenilir, ya da yazın dondurma, sütlü tatlılar, cheesecakeler tercih edilir çoklukla. Ama tart çok geniş bir çeşitliliğe sahip olmasının verdiği avantajla her mevsime uyar, yakışır.

Özellikle yazın, çıtır çıtır bir bisküvi taban, üzerine muhallebimsi bir krema ve yaz meyveleri ile yapılan tartlara asla karşı koyamam. Hazır tam mevsimiyken şeftalili bir tart uygun olur diye düşündüm. Ne için mi uygun olur? Anneyiz.biz de yazacağım ilk yazı için.

Sadece anne olanların değil, anne adaylarının, babaların, büyükannelerin de takip ettiği, kısa sürede çok büyük bir okuyucu kitlesine sahip olmuş ve okuyucularının devamlılığını sağlama başarısı göstermiş bir internet sitesi anneyiz.biz. Bilenler bilir ayrıca aylık bir dergi de çıkarıyorlar. Ben de mutfakta geçirdiği sürenin büyük kısmında, çocuklar için pastalar yapan biri olarak bir şekilde anneyiz.biz ailesine dahil oldum. Bundan böyle hem anneler hem çocuklar için "mutfak" bölümünde tarifler vereceğim, püf noktaları paylaşacağım. İlk yazımda yer alan tarif de işte yukarıda yazdıklarım doğrultusunda "şeftalili tart" oldu. Yazıyı okumak, tarife göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsin.

15 yorum var:

Doruk dedi ki...

Süper bir başlangıç yaısı olmuş şekerim, hayırlı uğurlu olsun:)

Damak Tadı dedi ki...

Hayırlı olsun sevgili Işıl.Başarılar diliyorum canım.

Sevgiler.

etki alanı dedi ki...

Sevgili yazar
"Doğruluk sonsuzluğun güneşidir.Nasıl olsa doğar."derlermiş.Hanimiş'de ışıl ışıl parlarmış.Tütü'de bir gurur duyarmış ki sormayın gitsin.
Bol bol tarifli günler dilermiş.

serinmavi dedi ki...

Başarılarından solayı tebrik ediyor ve devamını diliyorum canım..Selam ve sevgiler.....

Seda dedi ki...

anneyiz.bizi bebeklerim yüzünden takip ederdim.sayfalarında dolaşırken orada seni görmek beni çok mutlu etmişti.sitendende haberi okuyunca dahada sevindim.başarılar diliyorum.bu arada kendi bloğumada seni beklerim.sende beni eklersen sevinirim.

Adsız dedi ki...

tart çok güzel göüküyor.aynı zamanda anneyizbiz de yazıyor olman da süper.tebrik ederim.sevgiler. www.3beyaz.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Verdiğiniz tarifi çilekli yapmak istiyorum. Mevsimi geçti ama zar zor çilek buldum. Üzerine sürmek için tart jölesi tarifi verebilir misiniz?

Ayşenur

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Canım yazınız hayırlı olsun , uzun yıllar devam etsin .Bu tartınız da çok hafifi ve güzel olmuş ellerinize sağlık ama biz esas ikizlerimle beraber sizin şeker hamurlu pastalarınıza hayranız ve sizi çok yakından takip ediyoruz çocuklarımla yani. Blogumu ziyaret ederseniz bununla ilgili bir yazım var okuyunca anlarsınız sizlere hayranlığımızı...Başarılarınız katlanarak artsın herşey gönlünüzce olsun...
Sevgiler...

hanimiş dedi ki...

Gelincikim Burcum sağol..

Gül teşekkür ederim hem anneyiz.biz de hem blogda Hanimiş'i yorumlarınla yalnız bırakmadığın için.

Tütücüğüm, yarın geliyorum. Teşekkürümü farklı bir şekilde ileteceğim sana.

Oya, iyi dileklerin ve yorumun için teşekkürler.

Seda merhaba, hem blogdan beni bile hem de anneyiz.biz okuyan pek çok kimse varmış. Sizlerden böyle güzel tepkiler almak çok güzel. Morpatlıcan'ı ziyaret ettim, kubabiyeler, bezeler, makaronlar,ellerine sağlık..

Güzin sağol zarif yorumun için.

Ayşenur umarım geç kalmamışımdır cevap yazmak için. Marketlerde bu amaç için satılan gerek hayvansal gerek bitkisel gerekse tart jöle gibi nişasta bazlı pek çok hazır ürün var. Ama evdeki imkanlarla da birşeyler yapabilirsin. Hatta ilk etapta aklıma gelen en pratik yol kayısı marmelatının ya da reçelinin suyunu hafif açarak fırça yardımıyla meyvelerin üzerine sürüp hem pörsümelerini önleyebilir hem de parlak bir görüntü elde edebilirsin.

Seyhan merhaba, Ziyaretin ve güzel sözlerin için teşekkürler. Yorumunu okur okumaz baktım bloğuna ikizleri özellikle de Ömer'i çırak almaya karar verdim :) Hemen hemen her çocuk hamur ile oynamaktan zevk alır ama Ömer aynı zamanda konuya hakimiyeti ile de beni şaşırttı. Her ikisine de selamlar, sevgiler..

Adsız dedi ki...

sayın hanimis, guncenizi ilgiyle takip eden bir okuyucu olarak sizi, anneyizbiz.com sitesindeki yayinlariniza ana sayfadan ulasmakta yasadigimiz zorluklardan haberdar etmek isterim.. bu problem konusunda hemfikir pek cok blog arkadasim adina.. Aysenur

Alev dedi ki...

Hayirli olsun Isilcim. Bukadar yogunlugun icinde nasil zaman buluyorsun hayranlik duyuyorum vallahi.

Yazilarini artik oradan da takip edecegiz artik.
Sevgiler

hanimiş dedi ki...

Ayşenur merhaba,
Anneyiz.biz sitesi formatında çeşitli değişiklikler yapıyor. İlgin için teşekkür ederim. Sanırım yakında bu sorun çözülecek ve anasayfadan "mutfak" başlığı altından yazılarıma daha kolay ulaşabileceğiz.

Alev, teşekkür ederim ziyaretin ve yorumun için. Pastalarla ilgili her türlü yoğunluğa seve seve razıyım. Ama senin mutfak akademisindeki son yazında "devamı çok yakında" diyeli 5 ayı geçti.. Hala merakla o şık pastanın tarifini bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

sevgili Işıl hanım, Işıl dı öyle değilmi, çok teşekkürler .Ben de zaten vaz geçtim gerçek şeker hamuru malzemelerini bulmaya çalışı youm sizin siteniz sayesinde bir çok şeyi hazır oyun hamurlarıyla yapabiliyorum. Kurslar korkunç bahalı ben kendi açtığımız kafede çalışmak istiyorum, fakat dedim ya kurslar çok pahalı. Siz şeker hamuru modellemelerin nasıl yapıldığını detaylarıyla verirseniz ben ve benim gibi kurslara gidemeyen birçok kişi yararlanır. yada bunların güsterildiği siteleri yazabilirseniz çok sevinirim .Her gün sitenize bakıyorum . yeni ne var diye size çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

sevgili Işıl hanım, Işıl dı öyle değilmi, çok teşekkürler .Ben de zaten vaz geçtim gerçek şeker hamuru malzemelerini bulmaya çalışı youm sizin siteniz sayesinde bir çok şeyi hazır oyun hamurlarıyla yapabiliyorum. Kurslar korkunç bahalı ben kendi açtığımız kafede çalışmak istiyorum, fakat dedim ya kurslar çok pahalı. Siz şeker hamuru modellemelerin nasıl yapıldığını detaylarıyla verirseniz ben ve benim gibi kurslara gidemeyen birçok kişi yararlanır. yada bunların güsterildiği siteleri yazabilirseniz çok sevinirim .Her gün sitenize bakıyorum . yeni ne var diye size çok teşekkürler.AYNUR

hanimiş dedi ki...

Merhaba Aynur. Şeker hamuru modelleme konusunda en guzel kaynaklar kitaplar ve internet. Yurtdisindan kitap getirebilme imkanin varsa sana cesitli kitaplarin isimlerini onerebilirim. Internette de pek cok kaynaga ulasabilirsin. Mesela www.youtube.com'a fondant, sugar paste, sugarcraft gibi kelimeler yazarak video aramaları yapabilrisin. Ya da şuraya
tiklayip modelleme konusunda videolara ulasabilirsin. Simdilik ilk etapta aklima gelenler bunlar.