16 Ağustos 2007

BEBEK KURABİYELERİ

Son yıllarda özellikle yeni doğan bebekler için yapılan hazırlıklar içinde bebek şekerleri, çikolataları ve kurabiyeleri artık olmazsa olmaz bir unsur halini aldı. Yaz boyunca ben de pek çok kez bebek kurabiyeleri ve sepetleri hazırladım. Bu sebeple hanimis.com içinde bir de kurabiyeler sekmesi açtık. Hanimiş'i güncelleme sıklığım (!) konusunda arkadaşlarımın ve blog okuyucularının sitemlerine maruz kalıyorum. Ama özellikle son aylarda (ki sıcak havanın insana verdiği rehavetin de etkisiyle) mutfakta geçirdiğim zamanın çoğunda gönlümce değişik tarifler ve denemeler yapamadım, ya da yaptıklarımı fotoğraflayamadım. Bol bol şeker hamurlu pastalar ve kurabiyeler yapıyorum. Hemen hepsinde zaten Hanimiş arşivinde olan tarifleri kullandığım için tekrar tekrar yazmak istemiyorum. Çok nadir de olsa ara ara hanimis.com 'a fotoğraflarını eklemeye çalışıyorum. Son olarak bir de kurabiyeler sekmesi açtık. Gerek kurabiyeler gerekse pastalar kısmını dönem dönem güncellemeye çalışacağım (umarım).

Bu tip dekoratif kurabiyeler için "şeker kurabiye" tabir edilen, kullandığınız kalıbın şeklini piştikten sonra da aynen koruması gereken reçeteler kullanılıyor. Üç aşağı beş yukarı internette veya kitaplarda rastlayacağınız tarifler birbiri ile benzerlik taşır. Benim en severek ve sıklıkla yaptığım tarif daha önce buraya da yazdığım tariftir. Bu temel tarif vanilya, badem veya diğer sıvı aromalar ile, portakal yahut limon kabuğu ile, tarçın, zencefil, kahve, kakao ile ya da un miktarını biraz azaltıp yerine fındık tozu, badem tozu koyarak çeşitlendirilebilir. Çubuklu yapacağınız zaman hamuru biraz daha kalın tutmakta fayda var. Üzerlerini eritilmiş çikolata, şeker hamuru veya royal icing ile dekore edebilir siz de sevdiklerinize böyle kurabiye buketleri ve sepetleri hediye edebilirsiniz.

11 yorum var:

İLKAY dedi ki...

Işılcığım Merhaba,
Güzel tariflerini özlemişim doğrusu...Işılcığım ben(ve kızım) şeker hamuru başardım ::)))Gelincik Burcu seminerine gitmiştik ve Adana'da malzemeleri bulup yaptık ve pasta süslemelerinde kullandım...Ben kurabiye süslemedim henüz ama bu şeker hamuru kurabiyelerin üzerinde kurumuyorlar mıdır???
Bir de portakal aromasını nereden temin edebilirim (herhalde toz halde bu madde???)Daha önce acıbadem likörünü bulmuştum sayende::)))
Şimdiden teşekkür ederim...Bu arada bize de bekleriz:::)))
Sevgilerimle,
İlkay
www.pastacipapatyalar.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Işılcım , ellerine emeğine sağlık..Yine ve her zamanki çok güzel olmuşlar..Şirinlikleri de cabası..Bu temel kurabiye tarifin denenecekler listemde..İlk fırsatta inşallah :) sevgiler

Adsız dedi ki...

Hocam, yoğun olduğunu tahnin ediyordum.... Ama böyle şirin şeyler çıkarmışsın ortaya ne guzel bir yoğunluk:)) Şimdiii, bende böyle kurabiyeler yapmaya çalışsam ıyı olur sanırım:)) Eeee, hocam ne yaparsa bende yapmalıyım dimi:))))Ayrıca yazılarınızı da zevkle takip ediyorum efendim:)))

sevgiler
fidan
fidan

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Çok güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler…

Adsız dedi ki...

Simay'ın kuarbiyelerini burada da görmek ne güzel!

Sevgiler

Dünya

NiNo dedi ki...

mmm tatil donusu birdew baktim isilcim neler neler yapmıs ellerine saghlik canim enfes olmus hepside oglusum bayildi bunlara tutturdu anne bizde yapalim :D yandik :D opt

etki alanı dedi ki...

Işılcığım
Anneyiz Biz dergisinde ikinci yazını da okudum.Yine haz duydum.
Sürekliliğini diliyorum
Tütü

hanimiş dedi ki...

İlkay merhaba, Bir müddet bekletince, hele de hava alırsa şeker hamuru bir süre sonra kurur. İlk zamanki yumuşaklığı kalmaz. O şekilde de yenilebilir belki ama yumuşak halde durmasını istiyorsan ya tüketilmesine yakın bir zamanda dekore et ya da sıkı sıkı hava almayacak şekilde muhafaza etmeye çalış. Portakal aromasını bir ara Metro marketten Dr Oetker markası altında bulabiliyorduk. Çok da lezzetlilerdi. Ama artık satılmıyor. Onun yerine portakal kabuğunun rendesini kullanabilirsin, tıpkı limonda yaptığımız gibi.

Burçin teşekkürler güzel sözlerin için. Denersen memnun kalacağını sanıyorum. Hem kolay hem de lezzetli bir tarif.

Ooo çekirge merhaba :) Ben de seni gururla izliyorum. Bir gün kahve içmeye bekleriz.

Sana da iyi günler, haftalar tabakta lezzetler.. Şanlıurfa yemeklerini merakla bekliyoruz.

Dünya Hanım merhaba, ne mutlu yorumunuzu görmek. Çok keyif alarak yapmıştım Simay'ın kurabiyelerini. Teşekkür ederim ilginiz için.

Nihan evine hoşgittin. Oğlun esas bir sonraki yazıdaki fotoğrafları görünce tutturacak bence :)Sağol ziyaretin ve yorumun için.

Tütücüğüm sen bu yorumu yazdın da öyle geldi aklıma o bahsettiğin yazıdaki tarifin fotoğrafını Hanimiş'e de eklemek. Teşekkür ederim güzel sözlerin için.

Adsız dedi ki...

merhabalar, çok şirin şeyler bunlar.ellerinize sağlık.ben de zevkle takip ediyorum.İlk fırsatta bende denemek istiyorum.

Adsız dedi ki...

sema merak eder sorar,
hani bu şeker hamurlu kurabiyelerin üzerine isim ya da not yazılıyor ya baskışeklinde sanki bi kalıpla üzerine bastırmışsınız gibi (gerçi size işte bu diyebileceğim bi tane bile örnek bulamadım ama) bunun bi aletimi vardır?
yoksa mesela 100 tane kurabiye üzerine tek tek isim veya mesaj yazılmıyodur herhlde, öyle mi yoksa?

hanimiş dedi ki...

Merhaba Sema,
Bahsettiginiz alet Alman firmasi Staedter'in bir urunudur. Istanbul, IZmir ve Ankara'da Bakeshop mağazalarında satılmaktadır. Buraya tıklayarak resmini görebilirsiniz. Gerçekten çok pratik ve harika bir alettir. Çok sever ve sık kullanırız kendisini.