26 Şubat 2006

KAĞIT HELVA PASTASI

Çocukluğumdan beri en sevdiğim şeylerden biri kağıt helva arası dondurma yemektir. Kağıt helva deyince aklıma bir dondurma bir de Boğaziçi Köprüsü gelir (yıllardır sıkışan köprü trafiğinde satılan en popüler ürün olma özelliğini kaybetmediğine göre İstanbul'da pek çok kağıt helva sever insan olduğunu söyleyebiliriz herhalde). Ama kağıt helvadan pasta yapılabileceğini hiç düşünmemiştim. Bu fikir gündemime gördüğüm bir rüya sonucu girdi. Birkaç ay önce rüyamda kağıt helvadan pasta yaptığımı gördüm (rüyalarımda bile pasta görüyor olmam konusunu bir kenara bırakalım). Uyandığımda vay be dedim ne güzel fikir! Ama meğerse bu güzel fikir daha önce bilinen, pek çok kişi tarafından da tatbik edilen bir fikirmiş.

İlk etapta amacım kağıt helvaların arasına vanilyalı bir krema hazırlamaktı. Ama annem tahinli yapmam konusunda yoğun ısrarlarda bulunduğu için düşündüğümden farklı bir tarifi uyguladım. Nitekim başta kağıt helva üreticisi Koska olmak üzere internette rastladığım tüm kaynaklarda bu pasta tahin helvası ile yapılıyordu. Ben tahin helvası yerine tahin kullandım. Buyurun tarifi:

Gerekli malzemeler:

  • 3 adet kağıt helva
  • 1,5 su bardağı kadar tahin
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri (miktarını tadarak damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 paket krem şanti (+hazırlamak için süt)

Yapımı çok basit.. Kağıt helvayı servis tabağına koyuyoruz, üzerine tahin+şeker+kakao karışımından sürüp diğer kağıt helvayı kapatıyoruz. Onun üstüne de yine karışımdan sürüp son katı da kapatıyoruz. Kalan tahinli karışımı da hazırladığımız kremşanti ile karıştırıp pastanın etrafını bununla kaplıyoruz. Buzdolabında bir süre bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet şeker olsun.

not: Kağıt helvaların üzerinde, tahinli karışımı sürmeden önce bir çatal yardımıyla delikler açarsak azıcık içine giriyor, güzel oluyor.

not: Tahinli tarifleri sevenler yerken memnun kaldı ama ben şahsen pek haz etmedim. Yaz gelse de arasına dondurma koyup yesek..

10 yorum var:

Adsız dedi ki...

Çok güzel gözüküyor dostum. Ellerine sağlık. Tahinden bende pek hazetmem. Gerçi dondurmadan da hazetmem. En güzeli kağıt helvanın ortasını yemek (kenarlarında fazla tat olmuyor :) )
saygılar, sevgiler.

Adsız dedi ki...

BENDE BAHSETTIGINIZ GIBI DONDURMALI SEVERIM.GECEN YAZ DONDRUMAYI KREMA GIBI KULLANIP IKI TANE KAGITHELVADAN PASTA GIBI YAPMISTIM.ELLERINIZE SAGLIK PASTANIZ LEZZETLI GOZUKUYOR

evcilkedi dedi ki...

Keşke ben de burada bulup yapabilsem. Gerçi dondurmalı tercih ederim ama bulsam ne şekilde olursa olsun yiycem. Ellerinize sağlık, çok iyi bir fikir.

Nezaket dedi ki...

Cok guzel bir pasta cok da degisik. Pastanin dekorundada bayildim. Denemeye deger. Ellerine saglik...

Adsız dedi ki...

sayfana ilk kez girdim ve çok beğendim nerden buluyonuz böyle tarifleri gerçekten süper görünüyor ellerine sağlık canım...

Zeynep Seda dedi ki...

Isilcim,

Bu pastayi annem de yapardi ve cok lezzetli olur! Cok guzel suslemissin pastayi harika gozukuyor eminim ki tadi daha da guzeldir ellerine saglik:)

Arada bir benim siteme de ugrarsan cok sevinirim:

http://zeynebinmutfagi.blogspot.com

Gorusmek uzereee

Zeynep Seda dedi ki...

Isilcim

Unuttum soylemeyi, seni sobeledim! Tabii daha once baskasi sobelemediyse :) Sayfalarinda goremedim ama umarim ikinci kere olmuyordur. Listeyi benim sayfamda bulabilirsin.

Kolay gelsin...

hanimiş dedi ki...

berker dostum sagol yorumun icin lakin dondurma sevmez mi insan, hayret!!

ney senin de ellerine sağlık, sen de tahinli yapmıştın pastayı?

anonim kişi, evcilkedi, nezaket, cennet ve zeynep yorumlarınız ve ziyaretiniz için hepinize teşekkür ederim.

zeynep bloğunu ziyaret ettim, mail atmak istedim ama bir adrese rastlayamadım.mail adresini bana yollar mısın, sana yazmak istediğim birşeyler var.

Zeynep Seda dedi ki...

Isilcim mail adresim: sedazh@hotmail.com

Mailini bekliyorum!

Hoscakal!

Adsız dedi ki...

çoooook güzel bir kağıt helva pastası