26 Ocak 2006

KAKAOLU KARDEŞ KEKİ


Bence soğuk kış günleri için en keyifli yiyeceklerden biri de sıcak çay veya kahve yanında bir dilim kakaolu kektir. Sürekli yemek seçen huysuz kardeşim için "ne zaman yapılsa yer" garantisi olan nadir reçetelerden biri olan bu kakaolu kekin ismini o yüzden kardeş keki olarak yazdım. Annemin sık yaptığı can kurtaran tariflerinden biridir. Ben de şu karlı günlerde yapmak istedim ama fırının gazabına uğradım.. Çeşitli teknik aksaklıklar sebebiyle benim yaptığım anneminki gibi leziz olmadı ama annem tarafından bolca denenmiş ve onaylanmış bu tarifi Hanimiş gururla sunar:

Malzemeler:
-3 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-100gr margarin
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı yoğurt
-50 gr kakao
-1 paket kabarta tozu
-Aldığı kadar un

Şeker ile yumurta çırpılır. Yumuşatılmış margarin, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve kakao da eklenir, çırpmaya devam edilir. Son olarak aldığı kadar un eklenir (hafif akışkan bir kıvamda olmalı). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir. Biz bu keki yaparken mini fırının tepsisini kullanıyoruz tam geliyor. Arzu edilirse fındık veya ceviz de eklenebilir ya da dondurma ile birlikte servis edildiğinde de pek güzel oluyor. Afiyet şeker olsun.

4 yorum var:

iya dedi ki...

merhaba,
hem kakoulu kek, hemde peynirli kek çok güzel görünüyor, ikisinide denemek isterim fakat tariflerini bulamadım acaba ben mi yanlış yerlere tıklıyorum, yoksa yazılmadımı, yazının devamına tıkladığımda çünkü çıkmıyor, teşekkürler ellerine sağlık ...

hanimiş dedi ki...

merhaba ilknur..
dün sayfanın kodları ile oynarken bir takım yanlışlıklar yapmışım o yüzden bazı yazılarda sorunlar olmuştu ama şimdi düzeldi.. tarifleri denersen ve sonucu benimle de paylaşırsan çok memnun olurum. selamlar

mehmet livvarcin dedi ki...

beni sayfana gurme olarak işe alsana :) para da istemem pul da, şu resimdekilerin tamamını tadayım yeter :)

hanimiş dedi ki...

güzel yorumun için teşekkür ederim mehmet livvarcin. umarım hit arttırmanın ve yorum beklemenin yanı sıra samimi fikirlerindir..