21 Aralık 2005

YENİYAŞ PASTASI

Dün (20 Aralık) anneciğimin doğumgünüydü. Hazır pastabanlı Tiramisu tarifini saymazsak ilk defa hane içinden birisi için doğumgünü pastası yaptım. Pek özendim yaptığım en güzel pasta olsun diye.. Ama olmadı! Pandispanyada nişasta kullandım, fazla geldi. Pastacı kreması yapayım dedim onu da beceremedim. Annem kiraz şekerlemesi seviyor diye kiraz şekerlemesi kullandım. Onlar hazır olduğu için sorun çıkarmadılar neyse ki. Yılbaşı sofraları için alternatif olması için böyle süsledim pastayı. Süslemesi açısından da memnunum. O yüzden tarifin sadece o kısmını paylaşacağım. Annemin yeni yaşı (benim için her zaman 37), sizlerin de yeni yılı kutlu olsun.
Malzemeler:

  • 1 adet sade pandispanya
  • 2 paket kremşanti (ya da sevdiğiniz bir pasta kreması)
  • kiraz şekerlemeleri
  • hindistan cevizi
  • tart jöle
  • kırmızı renkte meyve suyu
  • kirş

Öncelikle bu pasta 3 katlı bir pastadır. Dikdörtgen ve kalın görünmesi benim açımdan önem teşkil etmektedir ama siz yuvarlak da yapabilirsiniz. O nedenle dikdörtgen şeklinde 3 katınız olacak şekilde pandispanyanızı hazırlayınız. Kekinin kirş kullanılarak ıslatılması önemlidir. Zira kiraz şekerlemeleri ile uyum sağlayan güzel bir tatdır kendisi. İlk katı ıslattıktan sonra üzerine krema sıvayınız ve kiraz şekerlemelerini yerleştiriniz. İkinci katı kapatıp bu sefer sadece krema ile kaplayınız. Son katı kapattıktan sonra pastayı komple krema ile kapatıp üzerine hindistan cevizi serpiniz. En üstünün süslemesi için önce pastanın üstüne bir çerçeve yapınız. Zira tart jölenin pastanın etrafından akmamasını ve üzerinde sapasağlam durmasını bunun sayesinde başarıyoruz. Kirazları (veya istediğiniz başka meyve ile de yapabilirsiniz) yerleştirip üzerine meyve suyu ile renklendirdiğiniz ve tatlandırdığınız, paketinin üzerinde yazdığı gibi hazırladığınız tart jölesini dökünüz. Çok sıcak olmamasına dikkat ediniz, kremanızı eritebilir. Buzdolabına kaldırıp en az birkaç saat soğutunuz. Afiyetle yiyiniz.


3 yorum var:

Burcu ÜNAL dedi ki...

ışıl merhaba,
blogun süper..ben neden daha önce seni görmemişim hayran kaldım sana..

sevgiler..

hanimiş dedi ki...

Merhaba pastacı,
Nazik yorumun için çok teşekkür ederim. Her ne kadar geçmiş tarihli yazılar olsa da aslında hanimiş yeni bir blog sayılır. Görmemiş olman çok normal, fazla aktif sayılmam. Hatta merak ettim acaba kestane-ye vesilesi ile mi ulaştın hanimişe?

Burcu ÜNAL dedi ki...

hanimiş merhaba,
hayır ben bir blogun linklerinden buldum seni ama hangi blog olduğunu maalesef hatırlayamadım..
bence blogun çok güzel, tasarımın , fotoğrafların, tariflerin çok güzel..
izninle seni linklerime eklemek isterim..

sevgiler..