16 Ekim 2005

PROFİTEROLLÜ PASTA

İftar yemeğine gelen dayımlar için hazırladığım pasta. Aynı gün yaptığım Bebek Pastası'na tüm enerjimi harcadığım için bu pasta biraz aceleye geldi. Annem bir önceki gün profiterol yapmıştı, o yüzden pastanın yapımı daha kolay oldu. Aslında pasta resimde göründüğünden çok farklıydı. Krema acemiliklerimi kapatmak için daha sonra üzerine kakao serptik çok daha iyi göründü ama ben o halinin resmini çekmeyi unuttuğum için mecburen bu kötü resmi koydum. Sonradan Hm resmi düzeltti biraz ama görüntü hala tadından daha kötü!

Keki: (Yemek Zevki Dergisi, Temmuz 2005)

  • 4 adet yumurta
  • 180 gr şeker
  • 150 gr un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Un ve kakao eklenir, spatula ile karıştırılır. Yağlanmış, unlanmış kalıba dökülüp, orta ısılı fırında pişirilir.

Hazırlanışı:

Keki ortadan kestim. İlk katına pasta kreması sürdükten sonra annemin önceden hazırladığı profiterol toplarını içine dizdim. Ortada kalan boşluklara profiterolün çikolata sosundan sürdüm. Üzerini tekrar pasta kreması ile kapladıktan sonra diğer kek parçasını üzerine kapattım. Çevresini kremşanti ile iyice kapladım. Pastanın üstüne çikolata sosuna batırılmış profiterol hamuru koydum. Kakao ile süsledim. Profiterol zaten güzel bir tatlıdır. Benim pastam fazla başarılı olmadı ama ona rağmen çok beğenildi.

2 yorum var:

Adsız dedi ki...

I'm thinkin' about my doorbell
When ya gonna ring it, when ya gonna ring it
I'm thinkin' about my doorbell
When ya gonna ring it, when ya gonna ring it
Yeah, I'm thinkin' about my doorbell..
oh, well..

hanimiş dedi ki...

:)

Well its 1 2 3 4
take the elevator
at the hotel yorba
I'll be glad to see you later
all they got inside is vacancy...