04 Eylül 2005

JÖLELİ ŞEFTALİ


Tadı hafif ve serinletici olsa da hem çok bol jöle kullanıldığı için hem de yapımı uzun sürdüğü için tekrar yapacağımı sanmadığım bir pasta. Jöle tadını sevenler için tavsiye edilir.

Malzemeler:

  • 2 adet iri şeftali
  • 3 paket sade jöle
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı yoğurt

Bu pasta 3 aşamada hazırlanıyor. Başlamadan önce dikdörtgen bir kalıba kenarlarını da kaplayacak şekilde dikkatlice stretch film serilir. Şeftalilerden bir tanesi soyulup dilimlenir.

1.Aşama: Küp küp doğranmış şeftali kabın dibine yerleştirilir. Üzerine paketteki tarife göre hazırlanmış olan jöle dökülür. (ben şeftali meyve suyu ile hazırladım) Buzdolabında jöle donana kadar bekletilir. Jöle donup sertleşince 2.aşamaya geçilir.

2.Aşama: İkinci paket jöle yine paketinde yazan tarife göre hazırlanır. Püre haline getirilmiş şeftali, hazırlanan jöle ve yoğurt karıştırılır. Önceden donmuş olan katın üzerine dökülerek 2. katın da donması için buzdolabına kaldırılır.

3.Aşama: İkinci kat da donduktan sonra bir kapta bisküviler ufalanır. 3. paket jöle de aynı şekilde hazırlanıp ufalanan bisküvilerin üzerine dökülür. Bu karışım da yoğutlu katın üzerine dökülür ve tekrar donmak üzere buzdolabına kaldırılır.

3.kat da donduktan sonra servis edileceği zaman kalıp, yassı bir tabağa ters çevirilir, stretch film kaldırılır. 3 katlı hafif yaz pastanız hazır. Afiyet şeker olsun.

1 yorum var:

Adsız dedi ki...

ben bundan tatma sansina sahip oldum...mmmm cok guzeldi inanin. isil sanirim zahmetli demis yapimi icin ama meraklisinin bu blogu okuyacagini varsayarsam mutlaka deneyin derim....
ben denedim mi diye mi soruyorsunuz?:) birakin joleli pastayi neredeyse yumurta kirmayi bile beceremedigimden:)cevabim hayir ne yazik ki ...