tag:blogger.com,1999:blog-19121439.post2129112365173358333..comments2023-11-29T11:43:06.416+03:00Comments on Hanimiş: KÜLKEDİSİ PASTA & KAKAOLU ISLAK PANDİSPANYAhanimişhttp://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-8275978683310698712007-04-02T22:16:00.000+03:002007-04-02T22:16:00.000+03:00Teşekkürler Zeynep onur duydum yorumundan ötürü..N...Teşekkürler Zeynep onur duydum yorumundan ötürü..<BR/><BR/>Nükhet ne iyi etmişsin de yazmışsın başına gelenleri. Hem başka zaman okuyan diğer kimseler bundan ders alır hem de ben çok seviniyorum tecrübelerini bana yazanlar olduğu zaman. Dediğin gibi bu durumda başka kime yazsan bir mana teşkil etmeyebilirdi, dedim ya iyi ki yazmışsın.. Ben ara ara başka kremalar da denedim. Ama hala bu buttercream kadar iyi donanına, şekli bu kadar kolay çıkarana rastlamadım. Merak ettim senin bu mascarponeli kremayı. Tarifi verirsen ben de denemek isterim. İyi donan bir krema ise işe yarayabilir. Tekrar teşekkürler yorumun ve ilgin için.hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-38557371644287199522007-04-02T14:03:00.000+03:002007-04-02T14:03:00.000+03:00Sevgili IsilBu gun isi gucu biraktim senin postala...Sevgili Isil<BR/>Bu gun isi gucu biraktim senin postalarina mesaj yazip duruyorum. Su aslanli pastanda acikladigin gibi donmus krema transferini denedim. Ama telasli ben postu sonuna kadar okumadigim icin cizimi(palyaco idi) royal icing ile renklendirdim, tam sira arkasini krema ile kaplamaya gelince elimdeki krem santi ile kalakaldim. Eee bu donmaz ki, cok uzuldum ama hemen bir butter krema yaptim ve her seye ragmen arkasini kapladim. Kalan kremayi da bu sefer deneme olsun diye bir kismini renklendirip basitce bir pembe kalp yaptim ve krema ile sivayip dolaba koydum. Ertesi gun eve gelince iksi de donmustu ama palyoca olanin royal icingleri kagittan rahatca ayrilacak gibi sert degildi. Ben de yaptigim kucuk pastanin uzerine kalpli kremayi transfer ettim. Neden uzun uzun anlattin dersen bunu baska kimle paylasayim ki derim. Herneyse bir dhakine donan bir krema ile yapacagim. AMa butter krema bana da cazip gelmedi, gecen gun mascapone peynir ile bir krema yaptim cok guzel donuyor. Sanirim onunla deneyebilirim. Yontemi uzun uzun anlattiginn icin tesekkurler. Ellerine saglik. SevgilerNukhethttps://www.blogger.com/profile/09562587918829758347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-27295726501369437872007-02-07T23:16:00.000+02:002007-02-07T23:16:00.000+02:00Cok ıyı bır pastacısın, ellerine saglık Işıl.
Birg...Cok ıyı bır pastacısın, ellerine saglık Işıl.<br />Birgün bende cesaret toplayıp yapmaya calıssam.<br />Ellerine sağlık.Zeynep M. TÖREhttps://www.blogger.com/profile/09679215103742810940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-73117158847301314882007-02-05T00:20:00.000+02:002007-02-05T00:20:00.000+02:00Öncelikle yorumlara bu kadar geç yanıt verdiğim iç...Öncelikle yorumlara bu kadar geç yanıt verdiğim için herkesten özür dilerim.<br /><br />Burcu teşekkürler yorumun için. Ama bence modelleme yaparken çok daha güzel ifadeler buluyorsun sen zaten. Ben o kadar barışık değilim bu prenses ile galiba.<br /><br />Daphne malesef sıvı krema veya kremşanti ile bu yöntemi kullanmak mümkün değil. Zira sert bir tabaka/ katman halini alması gerekiyor resmi boyadığın kremanın. Bu bahsettiğin ürünler o denli sertleşmediği için transferi mümkün olmaz. Yapım aşamalarının resimlerini istemişsin. Ama malesef yaparken fotoğraflamadığım için paylaşamıyorum. Aslanlı pastanın yorum kısmında gelen sorulara yanıt vermeye çalıştım. Yine soruların olursa yanıtlamaya çalışırım tabii ama dediğim gibi yapım aşamalarına dair fotoğraf yok elimde.<br /> <br />Anonim hangi peyniri kullandığımı sormuşsunuz. Ben mascarpone kullanmıştım. Ama sanırım trakya beyaz veya başka markaların labneleriyle de yapılabilir. Biraz damak tadına bağlı. Normalde tatlılarda hangi krem peyniri tercih ediyorsan buradaki tarif için de onu kullanabilirsin.<br /><br />Zinnur, bazen insanın aklına gelmiyor işte. Hele de sen yurtdışında yaşıyorsun, çok normal. Krema tarifi zaten senin önerdiğin kitaptan. Senin de kullandığını, sevebileceğini tahmin etmiştim.<br /><br />Yorumlarınız için teşekkür ederim Tulosh, pasta cafe, leziz, pembeli.. Artık her biriniz Hanimiş için tanıdık isimler oldunuz. Bir nevi komşu gibi :)<br /><br />Ahu'nun annesi, kızınızın geçmiş doğumgününü kutlarım. Nice mutlu, huzurlu, sağlıklı yıllarda nice doğumgünleri kutlarsınız umarım birlikte. <br /><br />Elif sana da merhaba, hem hadde düşmek ne demek tutulan bloglar ve yazılan yorumlar zaten böyle bir iletişim için var sanırım. O yüzden lütfen böyle düşünmeyiniz. Güzel sözlerin için teşekkür ederim. <br /><br />Arsız okuyucu hiç de arsızlık sayılmaz istekte bulunmak. Yayınlamak istediğim birkaç tarif daha var. Ondan sonra portakallı ve çikolatalı bir kek yapar, sizin için onu da yazarım Hanimiş'e. Ama o vakte kadar beklemem derseniz mail atın size güzel bir kek tarif yollayayım.<br /><br />Berna merhaba, uyardığınız iyi oldu sağolun. Hemen belirttiğiniz üzere yazıdaki kalıp ölçüsü önerisini de değiştireceğim. <br /><br />Sağol Müge, evet Cake Bible kitabını şiddetle tavsiye ederim. Ben çok severek okuyorum. Ansiklopedi gibi. Satır aralarında o kadar çok bilgi var ki hatta yatağımın başucunda duruyor. İlla tarif denememe gerek yok, bilgilenmek için de arada göz atıyorum.<br /><br />Teşekkür ederim peçete.. Yorumunu doğru anladıysam bu konuda hassasiyet gösteren tek yorum seninki oldu, sağol.<br /><br />3 beyaz yorumunuz için teşekkürler. Beğenmenize memnun oldum.<br /><br />Özlemhan sağol. Denersen ve hatta sonucu paylaşırsan çok sevinirim.<br /><br />Gökçen teşekkür ederim mim için. Ama ben Hanimiş'te şimdiye kadar hiç mim yanıtlamadım, pek kendimden bahsetmeken hoşlanmıyorum galiba. Umarım bana kırılmaz/kızmazsın. Tekrar teşekkür ederim düşündüğün için. <br /><br />Nazik yorumun için teşekkürler Tuba.<br /><br />Lale yorumun için sağol. Evet bence de bu yöntem insana pek çok desen seçeneği yapma konusunda imkan tanıyor. Akla gelen, elinde çizimi olan hemen herşeyi pastaya aktarmak mümkün. Ben de zamanla daha komplike desenler yapmaya çalışacağım. <br /><br />Sevgili kuzenciğim sana tüm pastalar feda olsun. Beğenmenize çok sevindim. Gerçi biraz küçüktü pasta, yetti mi? Bir de siparişin için şimdiden çalışmalara başlamalıyım. Önce gülşah bebeği bulmam lazım. Nasıldı ki bir an canlandıramadım gözümde. Pek şımardım yorumuna. Sağol. Ama bu kadar pasta yersek dişlerimiz çürümez mi :)<br /><br />Münevver önceki yorumun için teşekkür ederim. Baban için tekrar başınız sağolsun.Allah sizlere sabır versin.hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-17320111401031192362007-02-04T08:41:00.000+02:002007-02-04T08:41:00.000+02:00Işılcığım,taziye mesajın için teşekkür etmeye geld...Işılcığım,taziye mesajın için teşekkür etmeye geldim sana.Sağol.İyi ki sizleri tanımışım..<br />Sevgiyle,nanelimon.munevverhttps://www.blogger.com/profile/06489302200578470213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-71790052360897060852007-01-31T23:41:00.000+02:002007-01-31T23:41:00.000+02:00uzunca bi aradan sonra yorum yazabildigime cok sev...uzunca bi aradan sonra yorum yazabildigime cok sevindim.modern tip ailesi olarak yaptigin pasta icin tesekkurlerimiz bir borc bilir,en kisa zamanda tarifini sitende gormeyi umut ediyoruz.baya bi dilden dile dolasiyo haberin olsun.bu pastan da mukemmel gozukuyor,ellerine saglik kuzencim.kulkedisini gorunce de aklima gulsah bebek geldi.madem siparis almaya da basladin ben pastamin konseptini buldum;gulsah bebekli olsun.yaptigin enfes nazar boncuklu pastam ve sayamadigim ama tatma firsati buldugum tum pastalarin icin tesekkur etmek istedim...iyi ki varsin...gulsahAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-11549798425464091622007-01-29T19:52:00.000+02:002007-01-29T19:52:00.000+02:00Nr büyük seçim özgürlüğü!! Hem de sadece krema ile...Nr büyük seçim özgürlüğü!! Hem de sadece krema ile. Tebrik ederim, çok başarılısınız.<br />LALEAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-83057153227966122142007-01-29T19:00:00.000+02:002007-01-29T19:00:00.000+02:00Isil, muhtesemsin sen. Ne diyeyim? Ellerine saglik...Isil, muhtesemsin sen. Ne diyeyim? Ellerine saglik.Tubahttps://www.blogger.com/profile/11754651310211071825noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-28647508701977340422007-01-29T09:21:00.000+02:002007-01-29T09:21:00.000+02:00Işıl sobe, eğer istersen tabii :)Işıl sobe, eğer istersen tabii :)Lafazanhttps://www.blogger.com/profile/12818957113922728832noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-85613784699560234122007-01-26T19:36:00.000+02:002007-01-26T19:36:00.000+02:00Harıkasın yaa muhteşem olmuş ellerine sağlık denem...Harıkasın yaa muhteşem olmuş ellerine sağlık denemem lazımAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-51282868774662416062007-01-26T15:14:00.000+02:002007-01-26T15:14:00.000+02:00Hanimiş , külkedisi ve papatya sepeti pasta her ik...Hanimiş , külkedisi ve papatya sepeti pasta her ikisi de harika gözüküyor.Ellerine sağlık.. :-)3beyazhttps://www.blogger.com/profile/17879526079424605897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-75951891348571214362007-01-26T01:19:00.000+02:002007-01-26T01:19:00.000+02:00Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-8653837412077372092007-01-25T23:31:00.000+02:002007-01-25T23:31:00.000+02:00amaç ulvi olunca yapacak bir şey yok. bir gerçek v...amaç ulvi olunca yapacak bir şey yok. bir gerçek var ki ; içlerinde en güzelide senin pastan imiş...sevgiler...pecetehttps://www.blogger.com/profile/08286777601965686090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-13686612131689808212007-01-25T17:11:00.000+02:002007-01-25T17:11:00.000+02:00Işıl Hnm merhaba,
Harika olmuş, ne kadar güzel gö...Işıl Hnm merhaba,<br /><br />Harika olmuş, ne kadar güzel gözüküyor...Cake Bible kitabını önerirmisiniz, öneriniz dahilinde ben de getirtmeyi düşünürüm.<br /><br />sevgiler,<br />MügeYemekbahanehttps://www.blogger.com/profile/03607353981416041388noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-79533651926263348362007-01-25T12:37:00.000+02:002007-01-25T12:37:00.000+02:00Oncelikle ellerinize saglik, harika bir pasta olmu...Oncelikle ellerinize saglik, harika bir pasta olmus. Bu pandispanyayı bende bir kac kez denedim. 6 yumurtadan hazırladigim pandispanya hamurunu 23 cmlik bir kalıpta (cember kalıp) pisirdim ve oldukca kabaran bir hamur oldugu icin bundan kucuk hacimli bir kalıpta yapmak sorun yaratabilir geldi bana. Bu deneyimimi sizlerle paylasmak istedim. Sevgilerimle BernaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-66517138650385572172007-01-25T03:30:00.000+02:002007-01-25T03:30:00.000+02:00Ne güzel yazmışsınız günümüz çizgi karakterleri ve...Ne güzel yazmışsınız günümüz çizgi karakterleri ve çocuklar hakkında. Bir yıldır sitenizi takip ediyorum. Yeni birşey eklediniz mi diye her sabah mutlaka bakıyorum. Keşke daha sık güncelleyebilseniz. Hatta özel istek alıyor musunuz? Ben sizden çikolatalı ve portakallı bir kek tarifi bekliyorum.<br />Arsız okuyucuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-46449067681063066532007-01-24T16:40:00.000+02:002007-01-24T16:40:00.000+02:00merhaba
cok uzun zamandşr sadece okuyorum ve heyec...merhaba<br />cok uzun zamandşr sadece okuyorum ve heyecanla izliyorum blogunuzu t-yorum yapmak haddimize mi diye dusunurken bi merhaba diyeyim bari dedim:) elinize kolunuza saglik..<br />sevgiler<br />elif<br />kurabiyee.blogspoteliffhttps://www.blogger.com/profile/07250259783705103904noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-90570780664391448072007-01-24T14:48:00.000+02:002007-01-24T14:48:00.000+02:00pasta çok güzel olmuş.pasta çok güzel olmuş.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-81344656947848632572007-01-24T12:11:00.000+02:002007-01-24T12:11:00.000+02:00Benim kızım bu pastayı görse delirir. Kesinlikle o...Benim kızım bu pastayı görse delirir. Kesinlikle onun hayallerinin pastası olmuş. Doğumgünü geçen aydı. Keşke sizi daha önce keşfetseydik kesin pastasını sizden rica ederdik. Umarım bir sonraki seneye. Ellerinize sağlık.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-12608052442232149832007-01-24T10:31:00.000+02:002007-01-24T10:31:00.000+02:00ışılcım pastaların hepsi birbirinden harika görünü...ışılcım pastaların hepsi birbirinden harika görünüyor...ellerine emeğine sağlık canım....<br /><br />http://leziz.blogcu.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-91188475317381051752007-01-24T09:25:00.000+02:002007-01-24T09:25:00.000+02:00ışıl harika olmuş bu pasta. ellerine sağlık. gerçe...ışıl harika olmuş bu pasta. ellerine sağlık. gerçek bir külkedisi gibi.<br /><br />sevgiler.....Pasta Cafehttps://www.blogger.com/profile/03959499123427672005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-26657727251203832312007-01-24T08:48:00.000+02:002007-01-24T08:48:00.000+02:00Işıl,ne güzel,ne zarif bir görüntü.Ellerine sağlık...Işıl,ne güzel,ne zarif bir görüntü.Ellerine sağlık.Sen bir farklılık yaratmaya başladın.Ve ben bunu çok beğeniyorum...<br />Sevgiyle,nanelimon...munevverhttps://www.blogger.com/profile/06489302200578470213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-90983838526540412682007-01-23T17:45:00.000+02:002007-01-23T17:45:00.000+02:00Işılcığım ellerine sağlık ne kadar hoş olmuş. Bayı...Işılcığım ellerine sağlık ne kadar hoş olmuş. Bayıldım pastaya gerçekten.Tuloshhttps://www.blogger.com/profile/10216917790270908053noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-24178160524323884202007-01-23T14:45:00.000+02:002007-01-23T14:45:00.000+02:00Kul kedisi, tabii ya... Rana'nin pastasini yaptigi...Kul kedisi, tabii ya... Rana'nin pastasini yaptigimda neden aklima gelmedi de Sindrella deyip durdum bilmem! Pastan cok guzel olmus, Isil'cigim. O kullandigin krema benim de sevdigim ve s1k kullandigim bir kremadir. Krem peynirin hafif tuzlulugu ve limon, beyaz cikolatanin tatliligini tam dengeliyor gibi geliyor bana. Ellerine saglik.zinnurhttps://www.blogger.com/profile/08879154387759665659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-57905280514013105762007-01-23T12:15:00.000+02:002007-01-23T12:15:00.000+02:00Merhaba,
Elerinizesağlık. Harika bir çalışma olmu...Merhaba,<br /><br />Elerinizesağlık. Harika bir çalışma olmuş. Krem peynir olarak hangi markanın peynirini kullandınız? Tekrar ellerinize sağlık.<br /><br /><br />Hoşçakalın...:)Anonymousnoreply@blogger.com