tag:blogger.com,1999:blog-19121439.post114086839844402465..comments2023-11-29T11:43:06.416+03:00Comments on Hanimiş: CEZERYEhanimişhttp://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comBlogger34125tag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-82910310423495280482017-05-23T14:36:35.711+03:002017-05-23T14:36:35.711+03:00Cezeryeye krem tartar ne zaman katılırCezeryeye krem tartar ne zaman katılırAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/18108392598767991560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-3426437840817877982016-07-03T13:14:07.750+03:002016-07-03T13:14:07.750+03:00sayın yorumcular, internetteki tarifler de püf nok...sayın yorumcular, internetteki tarifler de püf noktalarını saklıyorlar, lokum veya cezerye yapabilmek için, mutlaka krem tartar ve nişasta kullanmanız gerekir, kullanmaz iseniz pelte gibi bir şey çıkar ortaya, ortalama 1 kg şeker attığınız lokum veya cezeryeye bir tatlı kaşığı (silme olarak) krem tartar, (baharatçılarda bulabilirsiniz) ve 100 gr civarında mısır nişastası atmanız gerekir, ayrıca limon tuzu atılır, ve en az 1 saat pişirilmesi gerekir, kaşık dönmeyecek kadar. saygılarımla.....<br />ahmet sertnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-7681055222337044382011-02-04T22:05:09.989+02:002011-02-04T22:05:09.989+02:00Kivam tutturma sorunu belki ocakta az tutuyor olma...Kivam tutturma sorunu belki ocakta az tutuyor olmanizdan kaynaklaniyor olabilir..hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-75911123627694935642011-02-04T12:10:32.290+02:002011-02-04T12:10:32.290+02:00kunle beraber yapmaya çalıştık ama beceremedik san...kunle beraber yapmaya çalıştık ama beceremedik sanırım tadını tutturduk fakat kıvamını değil... pek sonmadı<br /><br />::)))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-65482487838577862862010-11-20T17:51:49.436+02:002010-11-20T17:51:49.436+02:00ocakta su an
simdilik havuc receli gibi ) ama hala...ocakta su an<br />simdilik havuc receli gibi ) ama hala umitliyim)))))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-11032232592644182872009-12-08T15:38:45.840+02:002009-12-08T15:38:45.840+02:00merhaba daha önce Halil ustayı tvde görmüştüm için...merhaba daha önce Halil ustayı tvde görmüştüm içine konan baharatları sır gibi saklıyorlar HAKLI OLARAK...Ama ben annemin yaptığı ve yiyenlerin çok beğendiği şekilde söylemek istiyorum içinde bisküvi olmadan normal tarif ekstradan baharat olarak toz ZENCEFİL, toz ZERDEÇAL,KARANFİL,TARÇIN aklımda olanlar bunlar bi deneyin eminim beğeneceksiniz (tabii baharat seviyorsanız)<br />bu arada sizin bloğunuza uğrayıp fikirlerinizden faydalanıyorum teşekkürlermelikenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-73048562903243263652009-10-24T12:04:52.286+03:002009-10-24T12:04:52.286+03:00ben yaptım süper oldu ama çok az çıkıo ben miktarı...ben yaptım süper oldu ama çok az çıkıo ben miktarı artırdım ama yinede az çıkıo ama süper tarif gerçekten şiddetle tavsiye ederim ;)oslem90https://www.blogger.com/profile/15667300331097700581noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-31848094472545901092009-08-17T00:04:28.259+03:002009-08-17T00:04:28.259+03:00limon suyu veya limon tuzu ilave edilmesinin sebeb...limon suyu veya limon tuzu ilave edilmesinin sebebi şekerin kristalleşmesini önlemek içindir.Reçeller yapılırken de ilave edilir. İlave etmeyenlerin reçeli 6 ay içinde kristalleşir yerken ağzınıza sertleşmiş (kristalleşmiş) şeker gelir.Bu tarife dileyen az vanilya ve az rendelenmiş portakal kabuğu ilave edebilir...cevathttp://www.gidaraporu.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-25150549853287371942009-07-27T15:34:50.551+03:002009-07-27T15:34:50.551+03:00Bu tarife mumkun oldugu kadar az su atin ve yarim ...Bu tarife mumkun oldugu kadar az su atin ve yarim limon suyu atin ve sertligini ayarlayin(hazir satilanlarin uzerinde citrik asit yazar)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-80707364202714180562009-06-10T15:56:42.299+03:002009-06-10T15:56:42.299+03:00merhaba;
tarifinizi internetten ararken buldum hep...merhaba;<br />tarifinizi internetten ararken buldum hep biküvili tarif var fakat sizinki bana değişik geldi. tek problemim ölçülerin gram üzerinden olması bugün yapıcam ama gramları tutturamamaktan korkuyorum. sonuçları tekrar paylaşırım inşallah güzel olurAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-75524092902075322792008-12-30T20:21:00.000+02:002008-12-30T20:21:00.000+02:00Şu anda tarifinizi uyguluyorum. Sonucu da paylaşır...Şu anda tarifinizi uyguluyorum. Sonucu da paylaşırım inşallah. Şu anda kaynama devam ediyor. Soğuduktan sonra belli olacak sanırım...MNDhttps://www.blogger.com/profile/04400829801570062499noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-57535028851815186282008-12-02T16:32:00.000+02:002008-12-02T16:32:00.000+02:00Merhaba Halil Bey,Ortaya cikan sonuc zaten satin a...Merhaba Halil Bey,<BR/><BR/>Ortaya cikan sonuc zaten satin aldigimiz cezeryeler kadar sert olmuyor. hafif, yumusak bir yapisi tarifin sonucudur. Ama miktari cok arttirarak yaptiysaniz seker az gelmis olabilir.hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-30849218780477489212008-12-01T23:17:00.000+02:002008-12-01T23:17:00.000+02:00merhabalar bende googlede gezerken sitenizden tari...merhabalar bende googlede gezerken sitenizden tarif aldım herşey cok güzel oldu fakat bir sorun var biraz yumuşak kaldı 2 gün gecmesine ragmen tam sertleşmedi bunu nasıl halederim herkese saygılarhalilhttps://www.blogger.com/profile/07106180173689793381noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-77723969328024533002008-03-18T17:21:00.000+02:002008-03-18T17:21:00.000+02:00Ayşe, Sevim ve teşekkür yorumu yazan herkese teşek...Ayşe, Sevim ve teşekkür yorumu yazan herkese teşekkürler. Umarım beğenirsiniz. <BR/><BR/>İsminizi bilmediğim için hitap etmekte zorlanıyorum ama son yorumu yazan kişi acaba siz cezeryeyi mi sevmiyorsunuz yoksa buradakli tarif ile yapılan cezeryeyi mi beğenmediniz. Cezeryeyi genel olarak sevmiyorsanız bu tarifi de sevmeyebilirsiniz tabi. Ama benim şimdiye kadar yediklerim arasında ev yapımı olup da en başarılı lezzeti yakaladığım tarif bu oldu. Selamlarhanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-80586706725825607292008-03-18T16:36:00.000+02:002008-03-18T16:36:00.000+02:00bence o kadar güzel olmuyor ben beyenmiyorumbence o kadar güzel olmuyor ben beyenmiyorumAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-61393244867290813052008-01-22T21:48:00.000+02:002008-01-22T21:48:00.000+02:00selam cok guzel tesekkur ederim ellerinize saglikselam cok guzel tesekkur ederim ellerinize saglikAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-36770466989868004222007-11-20T16:33:00.000+02:002007-11-20T16:33:00.000+02:00MERHABALAR,Cezeryenin yalancısını çokça yapıyoruz,...MERHABALAR,<BR/>Cezeryenin yalancısını çokça yapıyoruz, ama hep asıl cezerye tarifini bulmak istemiştim.Googleden ararken tesadüfen bloğunuza uğradım.tarif için çok teşekkür ederim.Annenizin yüreğine sizinde elinize sağlık.En kısa zamanda deneyeceğim.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-84524041137623844292007-09-03T21:18:00.000+03:002007-09-03T21:18:00.000+03:00ben arkadaşımda yemiştim hoşuma gitti en kısa sizi...ben arkadaşımda yemiştim hoşuma gitti en kısa sizin vermiş olduğunuz tarifi yapacağım sizin yaptığınız kadar güzel olur ellerinize sağlık teşekkür ederimayşe özcanhttps://www.blogger.com/profile/10704706316466172308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-75574519548284674672007-08-15T23:22:00.000+03:002007-08-15T23:22:00.000+03:00Sağol palamor hem ziyaretin hem de bilgilendirici ...Sağol palamor hem ziyaretin hem de bilgilendirici yorumun için..hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-61913323659166822172007-08-15T22:24:00.000+03:002007-08-15T22:24:00.000+03:00Cezeryenin renginin koyu olması yüksek ateşte pişm...Cezeryenin renginin koyu olması yüksek ateşte pişmesinden kaynaklanıyor. Denildiği gibi siyah havuçtan değil. Nerden biliyorum derseniz o meşhur pastanede çalışmış biri olarak söylüyorum.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-1147047493429587332006-05-08T03:18:00.000+03:002006-05-08T03:18:00.000+03:00Gülfemsultan merhaba,Cezerye tarifi ararken rastla...Gülfemsultan merhaba,<BR/>Cezerye tarifi ararken rastlamıştım ilk defa siyah havuç diye bir havuç cinsi olduğuna. Ama hiç görmedim bilmiyorum. Sanırım onunla denerseniz daha iyi bir sonuç elde edeceksiniz. Denerseniz ve sonucu paylaşırsanız çok memnun olurum.hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-1146906819396442192006-05-06T12:13:00.000+03:002006-05-06T12:13:00.000+03:00çok beğendim. ellerinize sağlık siyah havuçtan den...çok beğendim. ellerinize sağlık siyah havuçtan denemeyi düşünüyorum.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-1143007045673199982006-03-22T07:57:00.000+02:002006-03-22T07:57:00.000+02:00Gerçekten çok sevindim denemenize. Afiyet olsun, e...Gerçekten çok sevindim denemenize. Afiyet olsun, ellerinize sağlık.hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-1142986593954268932006-03-22T02:16:00.000+02:002006-03-22T02:16:00.000+02:00Merhaba,tarif icin tesekkurler. Cumartesi aksami y...Merhaba,<BR/>tarif icin tesekkurler. Cumartesi aksami yapmistim. O gunden beri yiyoruz. Fevkalade guzel oldu. Cezeryeyi hic bilmeyen esim bayildi. Tarifi Turkiye`deki annem de istedi. Ozetle hem eglenceli hem de cok lezzetli bir macera oldu CEZERYE. Tekrar tesekkurler.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19121439.post-1142547479975708262006-03-17T00:17:00.000+02:002006-03-17T00:17:00.000+02:00Merhaba Arzu,Evet sen yazınca hatırladım ben de du...Merhaba Arzu,<BR/>Evet sen yazınca hatırladım ben de duymuştum bunu.. Ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim.hanimişhttps://www.blogger.com/profile/08759925221250391383noreply@blogger.com