24 Ekim 2013

VAN

_DSC4667_res-temp


Dün Van Depremi'nin yıldönümüydü...

2011-2012 yıllarında gerçekleşen "Hanimiş Turnede" şehirlerinden biri de Van'dı. Van'a depremden 2 ay sonra gittik. O günden beri Van hakkında yazmaya çalışıyorum, bir türlü sonunu getiremedim. Depremin yıldönümü vesilesi ile, yarım kalan yazının bir kısmını yayınlamaya karar verdim.


_DSC4730_res-temp Turne şehirlerine karar verirken en belirleyici vesile, ya bir okuldan gelen davet ya da öncesinde benimle iletişime geçen insanlardı. Kimseyle önceden bir merhabam olmadan gittiğim birkaç istisna şehirden biri de Van oldu. Van’ı listeye eklemek tamamen maceracılıktandı. Karlar içinde, uzak, yüksek bir diyar. Görmek gerek, bilmek gerek diye düşündüm. Eğer Van’dan bir kişi bile benimle irtibata geçerse kesinlikle gideceğim diye geçirmiştim içimden. Gerçekten umduğum oldu da...

2011 yılı Ekim ayı başında telefonum çaldı: “Gözlerime inanamıyorum, okudum inanamadım gözlerimi kapatıp açtım yine okudum gerçekten öyle yazıyor” diyen sevinçli bir ses. Telefondaki ses Aslı... Turne duyurusundaki listede “Van” olduğunu görünce hemen beni aramış. Ben de kulaklarima inanamadım, kulaklarımı açtım kapadım yine inanamadim. Velhasıl kelam Aslı ile arkadaşlığımız işte böyle başladı.


_DSC4656_res-temp

Aslı, ailesinin yerel bir gazete çıkardığını (Şehrivan) oradan da duyuru yapabileceğimizi, bir atölye çalışması yaparsak katılacak pek çok kimse olabileceğini söyledi. Turne gününden birkaç hafta önce yine konuşuruz diyerek telefonu kapattık. Artık Van’a gideceğim kesinleşmişti.

Aradan bir ay geçti, herhalde yine öğretmenevinde kalırım diye düşünerek yer ayırtmak istedim ama “kalış gününüze çok var, birkaç hafta sonra tekrar arayın” dediler. Gitmeme bir ay daha vardı, vakit yaklaşsın da tekrar arayayım diye düşünüyordum. O sırada Van'da hava nasıl, ne giymeliyim derken bir anda sadece benim değil herkesin gözü Van'ın üstüne çevrildi. 23 Ekim akşamı Van'da deprem oldu.


... devamı gelecek ...



_DSC4651_res-temp


_DSC4791_edit-LR_res-temp

not: Van'a 3 Ocak günü gittik. Bir gece Aslılar'ın konteynerinde kaldık. Başta Nursel olmak üzere Aslı’ya, Fatih Bey'e ve Yunus’a selamlar...

fotoğraflar: Hürkan Tabanlı



Devamını Oku...

25 Şubat 2013

YENİDEN TRABZON

Çok mesudum, bu hafta yine Trabzon'a gidiyorum. 13 ay önceki ilk gidişimde çok keyifli atölye çalışmaları ve buluşmalar yapmıştık. Hem o zaman tanıştığım dostları yeniden görebilmeyi hem de yeni pastaseverlerle tanışabilmeyi umuyorum. Detaylar ancak bugün netleşti, o yüzden duyurmakta biraz geciktim.

28 Şubat perşembe ve 1 Mart cuma günleri Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde onların kursiyerleri ve öğrencileri ile figür modelleme çalışacağız. Dışarıdan katılımcı alınmayacak. Ama 2 Mart cumartesi günü Dilek'in Happy Cake pasta atölyesinde yine figür modelleme üzerine bir kurs yapacağız. Ona katılmak isteyenler aşağıda detaylarını bulabilir. Bir de yine geçen sefer olduğu gibi buluşmalarımız olacak. Onlarla ilgili detayları da yine aşağıda görebilirsiniz.


Pasta Buluşması ... 2 Mart 2013 Cumartesi

Bu buluşma tüm pastaseverlere açık bir tanışma ve kaynaşma buluşmasıdır. Elbette herhangi bir katılım ücreti yoktur. Gelmek isteyen, müsait olan herkese açıktır. Birlikte güzel bir kahvaltı yapıp pasta sohbetleri gerçekleştireceğiz.

2 Mart 2013 cumartesi  saat: 10:00
Aya Sofya Müzesi

Geçen yılki buluşmada da yine orada çok keyifli bir kahvaltı yapmıştık. Umarım hava güzel olur ve bahçede uzun uzun otururuz. Gelmek isteyenler beni 506-5088923 numaralı telefondan arayabilir, ya da bize sürpriz de yapabilir :)

Kahvaltıya katılamayacak olanlar için duyuru: 28 Şubat perşembe günü akşamı Cephanelik Restoran'da saat 19:00'da kursiyerler ve pastaseverlerle akşam yemeği yiyeceğiz. Gelmek isteyen herkesi bekleriz..

Figür Modelleme Atölyesi ... 2 Mart 2013 cumartesi

Bu atölye çalışması ücretlidir ve sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilecektir. Detaylarını yazının devamında bulabilirsiniz.

Öğrencilerle buluşma ... 28 Şubat 2013 perşembe & 1 Mart 2013 cuma

Perşembe günü Trabzon Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü kursiyerleri ile cuma günü ise enstitü bünyesindeki Yiyecek İçecek Bölümü öğrencileri ile figür modelleme üzerine uygulamalı atölye çalışmaları yapacağız. Bu çalışmalara sadece enstitü bünyesindekiler katılabiliyor. Başta Nergis Hn. olmak üzere oradaki öğretmenlerle yeniden görüşeceğim ve yeni öğrencilerle çalışacağım için çok heyecanlıyım.

ATÖLYE ÇALIŞMASININ DETAYLARI

Figür Modelleme

Eğitmen: Işıl Sözer
Eğitim tarihi: 2 Mart 2013 cumartesi
Eğitim süresi : 5,5 saat (13:30-19:00)
Eğitim yeri: Happy Cake Butik Pasta Tasarımı - Kemerkaya Mah. K.Maraş Cad. İpekyolu İş Merkezi Kat:2/55 (Zorlu Grand Hotel Karşısı) Tel: 505 7467703
Ders ücreti:200 TL
Katılımcı sayısı: 6 kişi ile sınırlıdır.

Ders içeriği:
- Yenilebilir figür modellemede kullanılacak hamurun hazırlanması
- Genel renk bilgisi ve kullanılacak hamurların renklendirilmesi
- Modelleme yapılırken uygulanan teknikler
- Modellemede kullanılan aletlerin tanıtılması
- Hayvan figürleri modelleme
 - Obje modelleme
- İnsan figürü modelleme

Not: Kullanılacak tüm malzemeler ve ders notları tarafımızdan sağlanacaktır.
Kayıt olmak için 506-5088923 numaralı telefondan benimle ya da 0505 746 7703 numaralı telefondan Dilek Hn. ile irtibata geçebilirsiniz.


Devamını Oku...

17 Ocak 2013

BUTİK PASTACILIK - 4.BASKI

Butik Pastacılık isimli kitabımız çıktığı tarihten tam olarak iki yıl iki ay sonra 4. baskısını yapmış bulunuyor. Pek çok pastaseverin mutfağında olduğunu bilmek gerçekten mutluluk verici. İlgi gösteren herkese kendim, Berna ve Hürkan adına çok teşekkür ederim.


Pasta yapımı ve süslemesi üzerine bir kitap hazırlamak biraz riskli bir işti. Pastacılığın mizacında vardır: Bazen en ufak bir malzeme değişikliği bile sonucun farklı çıkmasına sebep olabilir. Hatta havanın sıcaklığı ya da rutubet oranı bile keki, kurabiyeyi veya kremayı etkileyebilir. Bunu göze alarak ve nispeten öngörerek teknik konularda fikir veren ve fotoğraflı yapım aşamaları içeren bir kitap olmasına gayret ettik.
Zaman zaman okuyucularımız kitaptan denedikleri reçetelerin fotoğraflarını gönderiyor ya da karşılaştıkları aksilikleri bize yazıyorlar. Bu çok mutluluk verici ve öğretici oluyor, lütfen siz de bizimle kitap hakkındaki tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi paylaşın.



Hepsi farklı şehirlerde (Ankara, Berlin, Bursa, Hatay,İzmir) çekilen yukarıdaki fotoğraflarda yer alan güzel hanımların hepsine çok teşekkür ederim.

Not: Ne kadar dikkat etmeye çalışsak da bir takım basım hatalarımız oldu. Her baskıda bazılarını farkedip düzelttik. Lütfen buraya tıklayarak yazının sonunda yer alan değişiklikleri kontrol ediniz. Hataların hangilerinin düzeltilmesi gerektiği elinizdeki kitabın kaçıncı baskı olduğuna göre değişir, o yüzden lütfen tüm düzeltmeleri kontrol ediniz. 

Devamını Oku...

12 Ocak 2013

ÜÇ BOYUTLU ÇANTA PASTA (veya PASTA ÇANTA)


2011 ve 2012 Hanimiş için önemli senelerdi. Turne sayesinde farklı şehirlerde yeni tanıştığım insanlarla pastalar yaptım, sohbetler ettim.  2011 yılında gittiğim şehirlere dair anıları önceki yazılardan okuyabilirsiniz. Ama 2012 anılarını bir türlü yazamadım, bir noktada sıkıştım, içinden çıkamadım. Kronolojiyi bozmak istemediğim için birikti birikti, aradan kocaman bir sene geçti. Ne kadar zaman geçse de tüm turne anılarını muhakkak Hanimiş'e yazacağım. Ama şimdi beni heyecanlandıran başka bir duyuru ile araya giriyorum...

Yaklaşık 5,5 yıldır İstanbul'da butik pastacılık üzerine atölye çalışmaları yapıyorum. Her şeyi kaydetmeyi alışkanlık edinmiş biri olmanın avantajı ile mutlulukla söyleyebilirim ki 07.07.07 tarihinde yaptığım ilk atölye çalışmasından beri tam olarak 1312 katılımcı ile (şehir dışı eğitimler hariç)  pasta, kurabiye, kapkek vb yapımı ve süslemesi üzerine dersler yapmışız. Keşke saymak daha önce aklıma gelseydi, malesef 1000. öğrenciyi kaçırdım :)

Değişik başlıklarda atölye çalışmaları yapmaya devam ediyorum. Bu yazının amacı da size yeni çalışmamızı duyurmak: Çanta Pasta veya Pasta Çanta...

Bu eğitimde üç boyutlu pasta yapımında size yardımcı olacak tıraşlama, şekillendirme, şablon çıkarma gibi teknikleri ve doku yaratma, aksesuarlar hazırlama gibi detayları çalışacağız. İlgilenen herkesi bekleriz. 

Her ay güncellenen ders programını ve hem Çanta Pasta hem de diğer derslerle ilgili detayları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Devamını Oku...