24 Mayıs 2012

HANİMİŞ TURNEDE: BURSA


Bursa'yı turne kapsamına dahil ettikten sonra çok güzel e-postalar aldım. Biran önce yazıştığım, konuştuğum Bursalı pastaseverlerle bir araya gelmek istiyordum. Ama geçen haftalarda yoğunluktan ötürü organize olamadığım için bu hafta olmasını planladığımız Bursa turnesini önümüzdeki haftaya ertelemiştik. Bir hafta ertelemenin verdiği zaman avantajını yine kullanamadım. Bu sefer de soğuk algınlığı mıdır grip midir bilemediğim bir sebepten ötürü münasebetsiz bir ağrı,sızı,öksürük ve halsizlik ile cebelleşiyorum. Ama "biletlerim hazır, önümde iyileşmek için 5 günüm var" diye silkelendim ve bugün turne planını netleştirip duyurusunu yapmak üzere harekete geçtim.

Daha önce zaten Bursa'dan benimle irtibata geçenlerle yazışmıştık. Hem atölye çalışması için genel talebi hem de buluşma ile ilgili fikirlerini sormuştum. Herkese önerileri ve yardımları için teşekkürler. Buluşma için Bursa'nın tarihi merkezinde bulunan, herkesin bildiği ve ulaşımı kolay Koza Han'da karar kıldık. Atölye çalışması için yoğun talep oldu, genel istek "figür modelleme" konusundaydı. Bir mekan bulabilseydik katılım yüksek olacak gibi görünüyordu. Ama nerede yapacağımız konusu bir muammaydı. Nitekim elimden geleni yaptım ama bu muammayı çözemedik. (bknz: yazının sonundaki dipnot).

Bursa'da 2 farklı etkinlik olacak.

Pasta Sohbeti Buluşması ...

28 Mayıs 2012 pazartesi günü saat 11:00'de
Koza Han içindeki çay bahçesi (Ulu Camii yanı)


Bu buluşma tüm pastaseverlere açık bir tanışma ve kaynaşma buluşmasıdır. Elbette herhangi bir katılım ücreti yoktur. Gelmek isteyen, müsait olan herkese açıktır. Birlikte çay kahve içip butik pastacılık üzerine sohbetler edip fikir alışverişlerinde bulunacağız. Ayrıca figür modelleme konusunda minik bir demo olacak.


Öğrencilerle Buluşma ... 29 Mayıs 2012 Salı

Salı günü Yıldırım İMKB Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi pastacılık bölümü öğrencileri ile "Şeker Hamuru Yapımı ve Pasta Süslemesi" üzerine bir atölye çalışması yapacağız.

 -----

 DİPNOT:

Önceki turne şehirlerine dair anıları yazarken farkettim ki tamamen yabancısı olduğum o şehirlerde organizasyon konusunda en büyük destekçilerim daha önce İstanbul'daki çalışmalarımıza gelmiş olan kursiyer arkadaşlarım oluyor. Bursa için de aynı şey oldu, atölye çalışması için mekan muamması yaşarken Gözde'nin çok desteği oldu. Onunla yaptığımız telefon görüşmeleri sonrasında birkaç yer düşündük. Davet almadıkça uzaktan bir pasta atölyesi veya pastane mutfağı bulabilmem pek mümkün değil. Belediye kursları veya olgunlaşma enstitüsü gibi yerler olabilirdi belki ama bunun araştırması için geç kaldık. En makulü olan Akademi İnoksan'dan Oya Hanım ile görüştük, tam mutfak sorununu çözdük diye düşünürken benim geleceğim tarihte mutfaklarında başka bir çalışma olduğu ortaya çıktı. Gözde nezaket gösterip çalışma için evini kullanmamızı bile önerdi. Ama sonuç olarak atölye çalışması olmayacak. Bunun yerine çok istekli "figür modelleme" taleplerini bir nebze yerine getirebilmek için buluşmada kısa bir demo olacak. Görüşmek dileği ile...

9 yorum var:

kurabiyetezgahı dedi ki...

ayyy yaşasınn sonunda yer mekan belli oldu çok sevindim ve kesinlikle gelmek istiyorum.eğer bir aksilik falan olmazsa da gelicem.yalnız daha önce böyle bir organizasyonda bulunmadığım için ne yapmam gerekiyor nasıl oluyor gibi sorular var kafamda bana yardımcı olurmusunuz bu konuyla ilgili.

Neval dedi ki...

(f) Görüşürüzzz :)))))))))))

Düşlerimin İncisi dedi ki...

evett :)görüşmek üzere ....

Nilüfer dedi ki...

(f) Anatolium Tantitoni mağazamıza da bekleriz Işıl Sözer:)

Canan dedi ki...

(f) Isil hanimcim merhabalarrrr... Son gaz yola devammmm....

hanimiş dedi ki...

Kübra Hn, hiçbir şey yapanız gerekmiyor. Siz kendinizi getirin yeter :)

Unknown dedi ki...

Ama ben çalışıyorum:(((

Adsız dedi ki...

iki aydir hanimis

Saliş Butik Pasta dedi ki...

Hanimiiiiiiişşşş nerdesiniz mutlu yıılllaarrr