23 Ekim 2011

HANİMİŞ TURNEDE - İZMİR

Turne duyurusunu yaptığımdan beri en yoğun ilgi İzmir'den geldi. Umarım benimle iletişime geçen tüm İzmirliler gelebilir buluşmaya. O zaman hayli şenlikli bir toplantı olur. Merakla ve heyecanla bekliyorum İzmir'de geçecek günleri...


İzmir programını yaparken yıllardır intenetten tanıdığım ama hiç yüzyüze karşılaşma imkanı bulamadığım iki arkadaşımın çok yardımını gördüm. Selda'yı 5 yıldan fazla bir süredir SelServis isimli bloğundan tanıyorum. 2009 yılının başından beri "Şekerden Düşler" isimli bir butik pasta atölyesi var. Orada hem pastalar yapıyor hem de eğitimler veriyor. İzmir'deki atölye çalışmalarını onun atölyesinde yapacağız. Figen'i de yine internetten, belki de en uzun soluklu ve istikrarlı reçete paylaşım grubu olan "Yemek ve Biz"den ve aynı isimli blogdan tanıyorum. Üstün organizasyon becerileri sayesinde İzmir'deki buluşma konusunda bize destek olacağını biliyorum. İkisine de huzurlarınızda teşekkür ederim.

İzmir'de 3 farklı etkinlik olacak.

Pasta Buluşması

15 Kasım 2011 Salı günü saat 19:00'da
Alin's Cafe Kordon Şubesi
(Alsancak Vapur İskelesinin tam karşısında, hafif sola doğru gidince hemen orada göreceksiniz )

Bu buluşma tüm pastaseverlere açık bir tanışma, kaynaşma, karşılıklı danışma buluşmasıdır. Elbette herhangi bir katılım ücreti yoktur. Gelmek isteyen, pastacılık üzerine sohbet etmek isteyen, müsait olan herkese açıktır.

Şeker Hamuru & Pasta Yapımı Atölyesi ... 15 Kasım 2011 Salı
Bu atölye çalışması ücretlidir ve sadece 5 katılımcı ile sınırlıdır. Detaylarını yazının sonunda bulabilirsiniz.

Figür Modelleme Atölyesi ... 16 Kasım 2011 Çarşamba
Bu atölye çalışması ücretlidir ve sadece 5 kişi ile sınırlıdır. Detaylarını yazının sonunda bulabilirsiniz.

Bu arada İzmir tunesinden önceki hafta kurban bayramı... Şimdiden hepinizin bayramını kutlarım.



ATÖLYE ÇALIŞMALARININ DETAYLARI

Şeker Hamuru & Pasta Yapımı

Eğitmen: Işıl Sözer
Eğitim tarihi: 15 Kasım 2011 salı
Eğitim süresi : 5 saat (13:00-18:00)
Eğitim yeri: Şekerden Düşler - 1420 Sokak No:69/1 Kahramanlar - İzmir Tel: 0 232 421 70 01
Ders ücreti:180 TL + KDV
Katılımcı sayısı: minimum 3, maksimum 5 kişi

Ders içeriği:
-DEMO: Sünger kek ve ganaş krema yapılırken kullanılan malzemelerin, ölçülerin ve aletlerin tanıtımı, sünger kek pişirilmesi ve ganaş krema hazırlanması
-DEMO: Şeker hamuru ve malzemeleri hakkında teorik bilgilendirme & şeker hamuru yapımı
-UYGULAMALI: Keklerin katlandırılması, pastaların bir araya getirilerek sıvanması ve kaplanmaya hazır hale getirilmesi
-UYGULAMALI: Pastaların şeker hamuru ile kaplanması
-UYGULAMALI: Şeker hamuru ile süsleme yöntemleri ve bu yöntemlerin hazırlanan pastalar üzerine uygulanması

Figür modelleme:

Eğitmen: Işıl Sözer
Eğitim tarihi: 16 Kasım 2011 çarşamba
Eğitim süresi : 6 saat (10:30-16:30)
Eğitim yeri: Şekerden Düşler - 1420 Sokak No:69/1 Kahramanlar - İzmir Tel: 0 232 421 70 01
Ders ücreti:180 TL + KDV
Katılımcı sayısı: minimum 3, maksimum 5 kişi

Ders içeriği:
-Modelleme hamuru hazırlanması
-Modellemede kullanılan aletler ve teknikler
-İnsan modelleme
-Hayvan modelleme
-Çizgi karakter örnekleri

Not: Kullanılacak tüm malzemeler ve ders notları tarafımızdan sağlanacaktır.
Kayıt olmak için 506-5088923 numaralı telefondan benimle ya da 0 232 421 70 01 numaralı telefondan Selda Hn ile irtibata geçebilirsiniz.

Turnedeki diğer şehirleri ve tarihlerini aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz. Detaylar netleştikçe o şehirlerle ilgili bilgilendirmeyi yine buradan duyuracağım.

DSC_3438_binder_banner

Devamını Oku...

HANİMİŞ TURNEDE - KAYSERİ

Kayseri ... Pastırması, sucuğu, mantısı, yağlaması, Erciyes'i, Gesi Bağları, bünyan halısı ve tüccarları (!) ile meşhur olduğunu bildiğim Mimar Sinan'ın memleketi olan şehir. Hem Kayseri'yi hem de komşusu Kapadokya'yı görmeyi çok istiyordum. Turne de bahanem olmuş oldu.

Kayseri'den benimle irtibata geçen az pastasever var. Elbette Kayseri'de pastacılık konusunda hevesli ve maharetli olan çok daha fazla sayıda insan vardır. Malumunuz ben sadece internet üzerinden Hanimiş'i takip edenleri haberdar edebiliyorum. Keşke tüm pastaseverlere ulaşabilsem de aynı ilgi alanına sahip kalabalık bir grup olarak tanışıp sohbet edebilsek. Haberdar olup da buluşmamıza katılmak isteyenlerle birlikte bir atölye çalışması yapmayı çok istedik ama mekan konusunda sıkıntımız vardı.

Ayşe Hn'ın çabaları sayesinde pasta malzemeleri satan (içinde çalışabileceğimiz bir mutfağı da olan) bir yerden aradılar. Etkinliğimize ev sahibi olmayı da istediler. Ama tam bayram üzeri olduğu için mutfaklarında yoğun bir çikolata ve şeker imalatı varmış. O yüzden malesef olmadı. Kayseri'deyken imkan bulup da gidip görebilirsem oradaki pastaseverler için irtibat bilgilerini yazarım Hanimiş'e.

Sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ücretsiz mesleki eğitim kursları düzenleyen "Kaymek" ile irtibat kurduk. Kaymek'in mutfağında hem onların pastacılık bölümü öğrencileriyle hem de benimle irtibata geçenlerle "şeker hamuru yapımı ve uygulamaları" temalı bir atölye çalışması yapacağız. Bu çalışmaya gelemeyenlerle de öğleden sonra bir buluşmamız olacak. Detaylarını aşağıda görebilirsiniz.

3 Kasım 2011 Kayseri Programı

Şeker Hamuru Yapımı ve Uygulamaları Atölyesi :

Eğitim tarihi: 3 Kasım 2011 perşembe
Eğitim süresi : 3 saat (10:00-13:00)
Eğitim yeri: Kaymek Göznuru Merkezi - Serçeönü Mah. Saray Cad. No:5 Kocasinan
Katılım: ücretsizdir ve 5 kişi ile sınırlıdır. Katılmak isteyenler hanimis@gmail.com adresine mail atabilir ya da 506-5088923 numarali telefonu arayabilirler.

İçeriği:
-Şeker hamuru hakkında teknik bilgilendirme
-Şeker hamuru hazırlamak için gereken malzemelerin tanıtımı
-Şeker hamuru hazırlanması , renklendirilmesi
-DEMO: Pastaların şeker hamuru ile kaplanması ve süslenmesi
-DEMO: Şeker hamuru ile kurabiye süsleme

Pasta Buluşması: Bu buluşma tüm pastaseverlere açık bir tanışma, kaynaşma, karşılıklı danışma buluşmasıdır. Gelmek isteyen, müsait olan herkese açıktır. 3 Kasım perşembe günü saat 16:00'dan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda olacağız.

Pastacılık öğrencileri ile buluşma : Mamak Kız Teknik Ve Meslek Lisesi'ndeki buluşmanın bir benzerini Kayseri Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde de yapacağız. Yine çok kısıtlı bir zamanımız var ama dört gözle bu buluşmayı bekliyorum.

Turnedeki diğer şehirleri ve tarihlerini aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz. Detaylar netleştikçe o şehirlerle ilgili bilgilendirmeyi yine buradan duyuracağım.

DSC_3438_binder_banner

Devamını Oku...

ANKARA ANILARI

Busra
Turnenin ilk şehri olan Ankara pek güzel karşıladı ve şahane ağırladı beni. Çok güzel anılarla döndüm. Tesadüfler sonucu kendiliğinden yoğun ve biraz da koşturmacalı olan Ankara günlerimde neyse ki herşey rast gitti. İki gün bana yetmedi, kısmetse Ocak veya Şubat ayında tekrar gitmek istiyorum.

Gitmeden önce bilenlere sorduğumda "Ankara'nın ayazı İstanbul'a benzemez" dediler, oradakilere sorduğumda "soğuklar başladı, kalın giyin" dediler. Ben de haliyle en korunaklı ayakkabımı, en kalın kazağımı, boynuma şalımı kuşanıp gittim. Ama ilk akşam yağan yağmur dışında beni zor durumda bırakmadı hava. Zaman zaman çok giyinik olmaktan ötürü sıcakladım bile.

Yolculuk epey maceralı başladı. Gider gitmez ayağımın tozu ile ilk atölye çalışmasına başlayacağımız için o gün kullanacağımız keklerin bir kısmının önceden pişmiş olmasının ders sırasında bize zaman kazandıracağını düşünmüştüm. düşündüm düşünmesine ama bunu organize etmediğim için yola çıkmadan bir gece önce 9 tane sünger kek pişirmem gerekti. Kekler pişti, oda ısısına geldi, sarıp sarmalandı. Bu sefer de onları yolculuğa uygun şekilde paketleme sorunu ile karşı karşıya kaldık. Bir yolunu bulup olabildiğince sağlam ve bir o kadar nazikçe kekleri bavula yerleştirdim. Sabah havalimanına gittiğimde bavulumu paldır küldür fırlatarak taşıyacaklarını bildiğim için kabine almak istedim. Lakin görevliler razı gelmedi. Ben ısrarlı davranınca içinde ne var dediler. Ben de gayet normal bir şekilde bavulun kek dolu olduğunu söyledim. Tabii neden bir bavul dolusu kek taşıdığımı açıklamak kolay olmadı! Neyse allem ettim, kallem ettim, çeşitli ısrar ve tartışmalar sonucu keklerimi yanıma alabildim. Aklınızda bulunsun uçağa (hazır) paketli olmayan 9 keki almıyorlar.

Ankara'ya vardığımda koşturmaca da başlamış oldu. Önce şehir dışında olan havalimanından şehir merkezine (19 Mayıs stadının yanı) gittim. Bir an önce atölye çalışmasına yetişmem gerektiği için taksiye bindim. Ankara'ya gitmişliğim sınırlı, gezmişliğim ve kalmışlığım hepten az olduğu için şehrin yabancısıyım. Daha doğrusu yabancısıyım sanıyordum. Şöyle anlatayım: İstanbul'un karmakarışık yollarında zamanında bir yere varabilmek için ilk defa gideceğim yeri önceden Google haritalarından çalışmak gibi bir ilgi alanım oldu son zamanlarda. Hangi semt nerede, hangisi hangisine daha yakın, hangi caddelerden geçerek gideceğim yere en kolay varırım, gideceğim yerin civarında hangi camii, okul, avm var gibi ön çalışmalar yapmak benim neredeyse günlük aktivitelerimden biri halini aldı. Ankara için de gitmeden önce haritaya biraz bakmıştım ki oradan oraya koştururken kafam karışmasın, her yere zamanında ve en verimli şekilde ulaşabileyim. Nitekim çok işime yaradı. İlk defa gittiğim yerleri sanki önceden biliyormuşum gibi hissettim hep, pek yabancılık çekmedim. Taksiciye "2.ışıktan sağa döneceğiz, yolun sonundan sola döneceğiz" şeklinde adres tarif ettim. Hatta ikinci gün Mamak'taki okula giderken Ankara'da yaşayan kuzenime kestirme yolu ben öğretmiş oldum. Yakın zamanda Ankara'ya gidecek olan varsa itinayla yol tarifi yapılır. Bir de gittiğim semtlerin hepsi farklı köşelerde olduğu için gezmek için zaman bulamadığıma üzülmedim. Çünkü bir yerden bir diğerine koştururken Ankara'nın hemen her semtinden geçmiş, çoğu merkezi yerini uzaktan da olsa görmüş oldum galiba.
Ankara hatirasi
İlk gün Chocoj'da "pasta ve şeker hamuru yapımı" atölyesi vardı. Yukarıdaki fotoğraf işte bu ilk günün hatırası. Bu gördüğünüz güzel hanımların hepsine geldikleri için teşekkür ederim, onlarla çok keyifli bir gün geçirdim. Tabii Chocoj'dan Canan Hn'a, Özge Hn'a ve Jale Hn'a Ankara'da olduğum süre boyunca gösterdikleri misafirperverlik için çok teşekkürler. Umarım en yakın zamanda yine karşılıklı kahve içip sohbet etme imkanı bulabiliriz.

Pasta Atölyesinden..

İlk günün akşamı ise "pasta buluşmamız" vardı. Telaştan unutmuşuz, hiç fotoğrafımız yok malesef ... Figen Hn ve eşi Bülent Bey erken gelip uzun saatler boyu beni yalnız bırakmadılar. Nuray Hn ve arkadaşı da çok kalamasalar da bize katıldılar. Azra Hn zaten artık yakın arkadaşım :) Lale Hn pek çilekeş trafikli bir yolculuk sonucu gelebildi. Güzin Hn ise şehir dışındaydı ayağının tozu ile son dakikada da olsa bize yetişti. Banu, hem ilk günün akşamı hem de ikinci gün ara ara uğradı. Hepinize çok teşekkür ederim, tanıştığımıza çok memnun oldum. . Gerek buluşma saatinin biraz geç olması gerekse yağmurlu hava yüzünden gelmeyi isteyip de bize katılamayanlar da oldu. Özellikle Neriman Hn, Ayşe Hn ve Derya Hn sizlerle tanışmak için yine geleceğim.

Akşam kuzenlerimde kaldım. Bu vesile ile malesef çok az görüşebildiğim kuzenlerimle de hasret gidermiş oldum. Hatice ve Ayşe herşey için sağolun.
Mamak Kız Teknik Ve Meslek Lisesi
İkinci gün sabah "Mamak Kız Teknik ve Meslek Lisesi"ne gittim. Uzun zamandır yazıştığımız müdür yardımcısı Mevlüdiye Hn şehir dışındaydı, malesef görüşemedik. Ama Sıdıka Hn, Yılay, Serpil ve Zehra öğretmenler ile tanışmaktan çok memnun oldum.

Bu seyahatin en heyecanlı ve güzel yanı ise pastacılık öğrencileri ile bir araya gelmekti. Yarım gün elbette çok kısa geldi. Biraz sohbet ve çok kısa bir uygulama yapabildik sadece. Umuyorum birlikte başka çalışmalar yapmak için bu öğretim yılı bitmeden yine buluşabiliriz. Özellikle gönüllü asistanlarım Büşra ile Oğuzhan'a teşekkür ederim. Facebook arkadaşım (!) Seda'ya selamlar... Fotoğraf çekmek pek aklıma gelmedi ama okulda Gözde'nin çektiklerinin bir kısmını buraya tıklayararak görebilirsiniz. Haliyle Gözde kendi durduğu taraftaki öğrencileri değil de genelde benim olduğum tarafı çekmiş. Elimde onlarca konuşur vaziyette ellerim kollarım havalarda garip fotoğrafım var.

figur modelleme atolyesi

İkinci gün öğleden sonra yine Chocoj'da "figür modelleme" atölye çalışmamız vardı. Konya'dan gelen (hatta Konya şekerini de unutmayan) Esra Hn'a özellikle teşekkür ederim. Makbule Hn'ın harika soruları, sürpriz katılımcı Gülay Hn'ın ve şimdiki edebiyat öğretmenleri geleceğin cafe işletmecileri Yeşer ve Hicaz Hn'ın da katılımıyla neşeli bir ders oldu. Zamanlama konusunda biraz yavaş davrandık sanırım, uçağa yetişebilmem için maketleri kaplayamadık. Tüm Ankara maceram boyunca tek hayıflandığım şey bu oldu.
Ankara hatirasi 2

Yazımı iki gün boyunca dilimden düşmeyen bir şarkı ile bitirmek isterim:
"Her gören ağladı,
kalbini bağladı,
Ankara kızlarınaaa "
(Nesrin Sipahi'den dinlemek için tıklayınız)

Umarım diğer iller de Ankara gibi güzel geçer. Sırada Kayseri ve bayramdan sonra İzmir var...

not: Tüm Ankara turnesi fotoğrafları için buraya tıklayabilirsiniz.

Devamını Oku...

10 Ekim 2011

HANİMİŞ TURNEDE - ANKARA

Turne fikri aklıma düştüğünde çok heyecanlanmıştım. Ama sandığımdan da fazla ilgi görmesi şimdi beni daha çok heyecanlandırıyor. Turnenin ilk durağı 17-18 Ekim tarihlerinde ANKARA...


Ankara'da 4 farklı etkinlik olacak.

Pasta Buluşması ... 17 Ekim 2011 Pazartesi saat 19:00
Bu buluşma tüm pastaseverlere açık bir tanışma, kaynaşma, karşılıklı danışma buluşmasıdır. Elbette herhangi bir katılım ücreti yoktur. Gelmek isteyen, müsait olan herkese açıktır. Hep birlikte karar vereceğimiz merkezi bir yerde gerçekleştirmek taraftarıyım. Ama takdir edersiniz ki Ankara'nın yabancısıyım. Ve sizlerden gelecek her türlü öneriye açığım.

güncelleme:

17 Ekim 2011 Pazartesi saat 19:00 ... 365 Alışveriş Merkezi
(Ortak karar ile 365 AVM'de buluşmaya karar verdik.)


Şeker Hamuru & Pasta Yapımı Atölyesi ... 17 Ekim 2011 Pazartesi
Bu atölye çalışması ücretlidir ve sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilecektir. Detaylarını yazının devamında bulabilirsiniz.

Figür Modelleme Atölyesi ... 18 Ekim 2011 Salı
Bu atölye çalışması ücretlidir ve sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilecektir. Detaylarını yazının devamında bulabilirsiniz.

Pastacılık öğrencileri ile buluşma ... 18 Ekim 2011 Salı
Kısmetse Ankara'da bir de Mamak Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Pastacılık bölümünde okuyan öğrencilerle buluşacağım. İtiraf ediyorum galiba en hevesle beklediğim etkinlik bu.

Yıllar evvel internette pastacılık üzerine yazışabileceğimiz "çikolatalı pasta" isimli bir grup kurmuştuk. O grup sayesinde -sadece internet üzerinden- tanıdığım Banu, Ankara programımızın şekillenmesinde çok yardımcı oldu. Onun sayesinde Chocoj Atölye'nin sahibi Jale Hanım ile tanışmış olduk. Chocoj, Ankara'da butik pastacılık ile ilgilenenler için önemli bir yer. Bünyesinde hem malzeme satışı hem de butik pastacılık üzerine atölye çalışmaları mevcut. Ne mutlu ki Jale Hanım, Ankara'dan turnemize ilgi gösterenlerle birlikte yapacağımız atölye çalışmaları için mutfağını bize açtı.

Ne kadar şanslıyım ki Banu gibi destekleyici, Güzin Hanım gibi yardımsever, Jale Hanım gibi misafirperver insanlarla ve "haydi buluşalım" dediğimde "haydi buluşalım" diyen pastaseverlerle tanışma imkanım olacak.



ATÖLYE ÇALIŞMALARININ DETAYLARI

Şeker Hamuru & Pasta Yapımı

Eğitmen: Işıl Sözer
Eğitim tarihi: 17 Ekim 2011 pazartesi
Eğitim süresi : 5 saat (13:00-18:00)
Eğitim yeri: Chocoj Atölyesi - Sancak Mah. Cidde Cad. No:20 B YILDIZ/ANKARA Tel: 0 312 441 40 81
Ders ücreti:180 TL + KDV
Katılımcı sayısı: minimum 4, maksimum 8 kişi

Ders içeriği:
-DEMO: Sünger kek ve ganaş krema yapılırken kullanılan malzemelerin, ölçülerin ve aletlerin tanıtımı, sünger kek pişirilmesi ve ganaş krema hazırlanması
-DEMO: Şeker hamuru ve malzemeleri hakkında teorik bilgilendirme & şeker hamuru yapımı
-UYGULAMALI: Keklerin katlandırılması, pastaların bir araya getirilerek sıvanması ve kaplanmaya hazır hale getirilmesi
-UYGULAMALI: Pastaların şeker hamuru ile kaplanması
-UYGULAMALI: Şeker hamuru ile süsleme yöntemleri ve bu yöntemlerin hazırlanan pastalar üzerine uygulanması

Figür modelleme:

Eğitmen: Işıl Sözer
Eğitim tarihi: 18 Ekim 2011 salı
Eğitim süresi : 5 saat (13:00-18:00)
Eğitim yeri: Chocoj Atölyesi - Sancak Mah. Cidde Cad. No:20 B YILDIZ/ANKARA Tel: 0 312 441 40 81
Ders ücreti:180 TL + KDV
Katılımcı sayısı: minimum 4, maksimum 8 kişi

Ders içeriği:
-Modelleme hamuru hazırlanması
-Modellemede kullanılan aletler ve teknikler
-İnsan modelleme
-Hayvan modelleme
-Çizgi karakter örnekleri

Not: Kullanılacak tüm malzemeler ve ders notları tarafımızdan sağlanacaktır.
Kayıt olmak için 506-5088923 numaralı telefondan benimle ya da 312-4414081 numaralı telefondan Jale Hn. ile irtibata geçebilirsiniz.

Turnedeki diğer şehirleri ve tarihlerini aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz. Detaylar netleştikçe o şehirlerle ilgili bilgilendirmeyi yine buradan duyuracağım.

DSC_3438_binder_banner

Devamını Oku...

08 Ekim 2011

CAKEPOPS & CAKELETS

DSC_1129_edit-LR_res@hanimis

Tek lokmalık minik tatlıların yeri kalbimde başkadır. Porsiyon pastaları, mini kapkekleri ve kurabiyeleri hep daha fazla sevmişimdir. Benim gibi seveni çok olacak ki bu tek lokmalık tatlıcıklar ve onların cıvıl cıvıl süslenmiş halleri oldukça talep görüyor. Şimdi bunlara bir de "Cakepops" ve "Cakelets" eklendi. Cakelets, Amerikalıların tek porsiyonluk, üç boyutlu heykel pastacıklara verdikleri isim. Cakepops ise kremalı kek topları. Kek topları eskiden de vardı ama şimdi daha minik ebatlarda hazırlanıp, lolipop gibi çubuklara takılıp, binbir farklı çeşitte süslenip masaları süslüyor.

cakelet2_edit_srgb@hanimis
Bilir misiniz pastaneler gün sonunda ellerinde kalan kekleri, kurabiyeleri ertesi gün ay çöreğinin dolgusunda kullanırlar. Biz de atölyede artan kek ve kremaları bir araya getirip toplar yapıp etrafını da hindistan cevizi, çikolata veya kakao ile kaplayıp yalancı trüf dediğimiz bir tatlıcığa çevirip afiyetle bayıla bayıla yeriz. Herhalde bu "cakepops"un ortaya çıkışı da yine bu şekilde olmuştur. Ama şimdi iş, artan malzemeyi değerlendirmekten çıktı. Cakepops yapabilmek için farklı kek receteleri, değişik lezzette kremalar, rengarenk kaplamalar ve şekerlemeler kullanılıyor. Tabii süslenmesi de değişik teknikler kullanmayı gerektiriyor.

cakelet1_edit srgb@hanimis
Cakelets yapmak biraz zahmetli bir iş. Normal bir pastaya verdiğiniz emeğin aynısını hatta belki daha fazlasını tek porsiyon bir pastacık için vermeniz gerekiyor. Ama sonunda ortaya çıkan pastacığın albenisi öyle yüksek ki hem yapanı hem yiyeni çok mutlu ediyor.

cakelets3_edit srgb@hanimis
Bu yeni yeni popüler olan iki tatlıcık için Akatlar'daki Pasta Malzemeleri'nde yeni bir atölye çalışması başlattık. Her ikisi için de değişik hazırlama ve süsleme tekniklerini göstereceğim, ipuçlarını paylaşacağım, oldukça keyifli geçeceğini düşündüğüm bir gün olacak. İlkini bu perşembe gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki aylarda da devam edecek. Dersin içeriğini ve katılım ile ilgili detayları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Devamını Oku...