23 Ekim 2011

HANİMİŞ TURNEDE - KAYSERİ

Kayseri ... Pastırması, sucuğu, mantısı, yağlaması, Erciyes'i, Gesi Bağları, bünyan halısı ve tüccarları (!) ile meşhur olduğunu bildiğim Mimar Sinan'ın memleketi olan şehir. Hem Kayseri'yi hem de komşusu Kapadokya'yı görmeyi çok istiyordum. Turne de bahanem olmuş oldu.

Kayseri'den benimle irtibata geçen az pastasever var. Elbette Kayseri'de pastacılık konusunda hevesli ve maharetli olan çok daha fazla sayıda insan vardır. Malumunuz ben sadece internet üzerinden Hanimiş'i takip edenleri haberdar edebiliyorum. Keşke tüm pastaseverlere ulaşabilsem de aynı ilgi alanına sahip kalabalık bir grup olarak tanışıp sohbet edebilsek. Haberdar olup da buluşmamıza katılmak isteyenlerle birlikte bir atölye çalışması yapmayı çok istedik ama mekan konusunda sıkıntımız vardı.

Ayşe Hn'ın çabaları sayesinde pasta malzemeleri satan (içinde çalışabileceğimiz bir mutfağı da olan) bir yerden aradılar. Etkinliğimize ev sahibi olmayı da istediler. Ama tam bayram üzeri olduğu için mutfaklarında yoğun bir çikolata ve şeker imalatı varmış. O yüzden malesef olmadı. Kayseri'deyken imkan bulup da gidip görebilirsem oradaki pastaseverler için irtibat bilgilerini yazarım Hanimiş'e.

Sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ücretsiz mesleki eğitim kursları düzenleyen "Kaymek" ile irtibat kurduk. Kaymek'in mutfağında hem onların pastacılık bölümü öğrencileriyle hem de benimle irtibata geçenlerle "şeker hamuru yapımı ve uygulamaları" temalı bir atölye çalışması yapacağız. Bu çalışmaya gelemeyenlerle de öğleden sonra bir buluşmamız olacak. Detaylarını aşağıda görebilirsiniz.

3 Kasım 2011 Kayseri Programı

Şeker Hamuru Yapımı ve Uygulamaları Atölyesi :

Eğitim tarihi: 3 Kasım 2011 perşembe
Eğitim süresi : 3 saat (10:00-13:00)
Eğitim yeri: Kaymek Göznuru Merkezi - Serçeönü Mah. Saray Cad. No:5 Kocasinan
Katılım: ücretsizdir ve 5 kişi ile sınırlıdır. Katılmak isteyenler hanimis@gmail.com adresine mail atabilir ya da 506-5088923 numarali telefonu arayabilirler.

İçeriği:
-Şeker hamuru hakkında teknik bilgilendirme
-Şeker hamuru hazırlamak için gereken malzemelerin tanıtımı
-Şeker hamuru hazırlanması , renklendirilmesi
-DEMO: Pastaların şeker hamuru ile kaplanması ve süslenmesi
-DEMO: Şeker hamuru ile kurabiye süsleme

Pasta Buluşması: Bu buluşma tüm pastaseverlere açık bir tanışma, kaynaşma, karşılıklı danışma buluşmasıdır. Gelmek isteyen, müsait olan herkese açıktır. 3 Kasım perşembe günü saat 16:00'dan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda olacağız.

Pastacılık öğrencileri ile buluşma : Mamak Kız Teknik Ve Meslek Lisesi'ndeki buluşmanın bir benzerini Kayseri Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde de yapacağız. Yine çok kısıtlı bir zamanımız var ama dört gözle bu buluşmayı bekliyorum.

Turnedeki diğer şehirleri ve tarihlerini aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz. Detaylar netleştikçe o şehirlerle ilgili bilgilendirmeyi yine buradan duyuracağım.

DSC_3438_binder_banner

13 yorum var:

Ayşe Öz dedi ki...

Merhabalar Işıl Hn.Çok sevindim KAYMEK'in ayarlanmasına.Çok fazla yardımcı olamadım size,çalışmıyor olsaydım bir çok yer vardı ama ancak bu kadar oldu.İzin alabilirsem öğleden önceki programa katılmak istiyorum.Kesin bir söz istiyorsanız iznimi yazınca bildireyim isterseniz yoks a 1 kişilik kontenjanda olmak isterim.Şimdiden heyecanlandım.

Adsız dedi ki...

Işıl Hanım aşkolsun Kayseri'ye bile gidiyorsunuz şurada iki adım ötede komşunuz Kocaeli'ne gelmiyorsunuz.
Ayşegül Yıldız

hcr hobi atölyesi dedi ki...

canım ben istanbulda yaşıyorum ve seni yıllardır takip ediyorum, ilk pastacılık bilgilerim sendendir :))
ve anodolu turnene çok sevindim.
kısıtlı imkanları olanlar için bu büyük bi fırsat.
seni kocaman öpüyorummmmmm.

Adsız dedi ki...

Ben blogunuzu yeni keşfettim. Bugün incelerken kurs verdiğinizi hatta ankaraya geldiğinizi gördüm ancak kaçırmışım =( kasım ayında ankaraya gelecek misiniz? Lütfen gelin kursunuza katılmak istiyorum =)

Teşekkürler, iyi günler.


Büşra

Canan dedi ki...

ışıl hanım ankar ankara ankara sizi görmek ister her bahtı kara:)))))))))))

sayfanızda ankara tarihi gördüm 17-18 ekim... ne olur yanlış gördüğümü söyleyin.. kaçırmış olamam...

Hicran dedi ki...

Offf perşembe olur mu Işıl Hanımcım yaa :( Sizi 2006 dan beri takip eden biri olarak bu etkinliği kaçıracak olmam çok kötü oldu benim için :( Okulum 13.00 te bitiyor,hiç olmazsa gelip tanışmak isterdim çıkış saatinde,yakalayamayacağım malesef :(

Bir Dilim Düş dedi ki...

Yaaaaa çok kıskanıyorum ben yaaa hadi 21 Kasım olsa da buluşsak bir an evvel :)))

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

Merhaba Işıl hanım

nasılsınız.ben Şermin. yaklaşık 3 yıldır şeker hamuru sevdasına düşenlerdenim. ve izmire gelecek olmanıza çok sevindim.. daha ne isteriz değilmi..sizinle tanışmayı ,bilgilerinizden faydalanmayı çok isterim.izmirde buluşma yeriniz belli oldumu katılmak için ne yapmak gerekiyor. tanıdığım arkadaşlarıma da geleceğinizi ileticem sanırım ilgilenenler olucaktır.

izmir buluşması ile ilgili bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

şimdiden çok heyecanlandım..
görüşmek dileğiyle..

sevgilerimle..

Sevil Altunel dedi ki...

ah ışıl hanım çok isterim gelmeyi öğrenmeyi görüşmeyi...bakalım ya nasip..sevgiler..

Nimet dedi ki...

merhabalar ben kayseriden görüştüğünüz özel şekerleme mehmet beyin kızıyım kaymekteki kursunuza bende katılmak istiyorum.ismimi yazarsanız sevinirim saygılarımla

Petek dedi ki...

Merhaba,


İzmir'e geldiğinizde modelleme kursunuza katılmak istiyorum.Umarım 16 sında olur çünkü 15 Kasım'da İzmir'de değilim.

Çok sevgiler,

Adsız dedi ki...

Merhaba Kayseri de Kaymek dışında Pastacılık kursu var mı önerebileceğiniz ? Kayıtları ve kurs dönemini kaçırmışız. Ücretli veya ücretsiz pastacılık kursuna gitmek istiyoruz.

hanimiş dedi ki...

Kayseri'deki kurslar hakkında malesef bir bilgim yok. Ama birşey duyar veya öğrenirsem buradan sizi haberdar etmeye calisacagim..