18 Kasım 2010

İYİ BAYRAMLAR



Yaklaşık 1 ay kadar önce “Butik Pastacılık” kitabımızın çıktığı duyurusunu yaptıktan sonra tanıdık tanımadık pek çok kimseden tebrik mesajları ve mailleri aldım. İlgi gösteren herkese çok teşekkür ederim. Arkadaşlarım bana kitap hakkında daha detaylı bir yazı yazmadığım için sitem etti ama inanın denedim. Hatta bir değil birkaç tane yazı yazdım. Hepsi de oldukça uzun yazılardı. Bir tanesi kişisel tanıtım yazısı gibiydi. Kitaptan çok benim pastacılık serüvenimi anlatan… Biraz konudan saptığımı düşünüp onu yayınlamaktan vazgeçtim. Bir tanesi fazlasıyla resmi tanıtım yazısı gibiydi, mesafeli… Onu da sevmedim. Sonra daha duygusal bir şeyler yazmak istedim. Sanırım abarttım, bu sefer de sanki yazıyı yazan ben değilmişim gibi oldu. Fazla üzerine düşününce iyice yazamaz oldum. En sonunda hepsinden vazgeçip sadece bir duyuru yapmanın en iyisi olacağına kanaat getirdim. Sanıyorum bundan sonraki blog yazılarımda ara ara o yazılarda yer alan detaylara da yer vereceğim. O nedenle kitap hakkında genel bir yazı yazmaya çalışmanın sancısını ötelemenin verdiği huzurla şimdi bu yazıyı yazabiliyorum.

...

Bu bayram dedeme ziyarete gideceğim belli olunca orada kapıyı çalacak çocuklar olacağını biliyordum. İstanbul'da bunu yaşamayalı çok zaman olmuştu. Hevesle fotoğrafta gördüğünüz kurabiyelerden hazırladık annemle birlikte. Çok da iyi etmişiz. Mahallenin en popüler kapısı olduk bayram boyunca. Zencefilli, tarçınlı bisküvi ve üzeri şeker hamuru ile süslü kuzucuklar... Fotoğrafın fonunda yer alan pembe tanecikli bitki de karabiber ağacının dalı. Annem Eylül ayı sonunda Güllük Körfezi'nde görüp bana göstermek için getirmiş. Ben hiç görmemiştim daha önce, çok hoşuma gitti. Sizlerle de paylaşmak istedim.

İyi bayramlar...

not: Ben baharatlı kurabiye yaparken toz zencefil,tarçın, toz karanfil, bir çay kaşığı vanilya özütü ve portakal kabuğu rendesi yanı sıra yarım çay kaşığı da karabiber ekliyorum. Harika bir baharat karışımı oluyor, şiddetle öneririm.

Devamını Oku...