Taaa babalar gününde yaptığım bir pasta, babamın çiçek bahçesi... Ancak şimdi fırsat bulup Hanimiş'e koyabildim. Babam kahve aromalı tatlıları sevdiğinden dolayı onun pastasına kahveli bir krema hazırladım. Alışık olmadığım bir mutfakta hazırladığım için, vaktim de kısıtlı olduğundan hazır pastaban kullandım. Kremşanti ile kapladığım pastanın sadece üstünü şeker hamuru kullanarak basit çiçekler ile süsledim. Pastayı Hanimiş'e koymamın en önemli sebebi ara kreması. Klasik pastacı kreması tarifini kahve ekleyerek ve karamelleştirerek denedim. Çok şahane bir krema oldu. Bundan sonra pastacı kremasını karamelleştirerek pişirme fikrine çok sıcak bakıyorum.
Kahveli Karamelli Pasta Kreması:
-1 yemek kaşığı granül kahve
-1/2 litre süt
-3 yumurtanın sarısı
-1 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 çay bardağı sıcak su
-1 su bardağı toz şeker
Sütü bir tencereye koyup kaynatın. Bu sırada derin bir tavada şekeri karamel kıvamına getirin. Sıcak suyu ekleyip kaynatın. Un, nişasta ve yumurta sarılarını bir kap içinde karıştırın. Kaynamış sütten birkaç kaşık bu karışıma dökün ve un ile nişastanın iyice eridiğinden emin olun.Unlu karışımı sütün üzerine döküp düşük ısıda koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.Koyulaşınca hazırladığınız karameli ve kahveyi de buna ekleyin. Biraz kaynatın ve ocağı kapatın. Karıştırarak soğutun.
Pastanın hazırlanması:
Hazır pastaban katlarının içini koyu hazırlanmış kahve ile ıslattım (bir bardak sıcak suya 2 yemek kaşığı nescafe ve 1 yemek kaşığı şeker). Arasına kahveli karamelli pasta kremasının 2/3 ünü yaydım. (Ben içine fındık da koydum.) Kalan kremayı da üzerine sıvadım. Bir paket kremşantiyi paketinden yazdığı gibi hazırlayıp tüm pastayı kapladım. Üzerini süslemek için çiçek şeklindeki kurabiye kalıplarını kullanarak şeker hamuru ile renkli çiçekler hazırladım. Afiyet şeker olsun.