15 Ocak 2006

TEMBEL KIŞ PASTASI


Yılbaşı gecesi için yapmıştım bu pastayı. Adı "tembel" çünkü hep hazıra kaçtım, adı "kış" çünkü kış meyveleri kullandım. Her ne kadar resmini çekememiş ve burada sizlere gösterememiş olsam da en eğlenceli kısmı çiçeklerin yapımıydı. Daha önce şeker hamurundan gül ve yaprak yapmayı denemiştim ama bu sefer ilk defa zambak da yaptım. Yandaki resimde yapılışı görünüyor. Üzerine tıklarsanız Wilton'un sitesinde daha ayrıntılı görebilirsiniz. Pastanın bütün halinin güzel bir resmini çekemedim diye bu şekilde sizlerle paylaşma yoluna başvurdum.


Malzemeler:
-1 paket Dr Oetker pandispanya un karışımı (+hazırlamak için pakette yazan malzemeler)
-1 paket Dr Oetker vanilyalı Creme Ole (+hazırlamak için gerekli miktarda süt)
-1 paket Krem Şanti (+hazırlamak için gerekli miktarda süt)
-Kivi, muz, elma, kiraz şekerlemesi
-Şeker hamuru ve renklendirmek için gıda boyası
Yapımı zaten malzemelerden de belli. Pandispanya paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlanır. Ara ve üst kreması için cremeole ve kremşanti karışımı kullanılır. Arasına meyveler doğranır. Üzeri de şahane pasta süsü icadı şeker hamurundan hazırlanmış çiçeklerle süslenir. Zira tarifte ilginç birşey yok ama çiçek hazırlamak çok keyifli. Afiyet şeker olsun.

4 yorum var:

Berker Yurtseven dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerine sağlık. kendin yap kendin ye olmuyor yalnız sürekli. Komşuda pişer bizede düşer mi ?

hanimiş dedi ki...

bu manidar mesajınıza cevabınızı bugün yediğiniz kekte arayınız sayın berker..

Adsız dedi ki...

Big City Life,
Me try fi get by,
Pressure nah ease up no matter how hard me try.
Big City Life,
Here my heart have no base,
And right now Babylon de pon me case.

hanimiş dedi ki...

bald connection ne güzel :) bald connection