18 Kasım 2005

PASTACIK (CUPCAKE)

Arkadaşım Meltem'in doğumgünü için hazırladığım minik pastalar. Muffin şeklinde yapılmış minik keklerin üzerine çeşitli renk ve şekillerde krema sürülmesiyle elde edilen minik pastalara pastacılık literatüründe cupcake deniliyor. Ben kendimce onlara Türkçe bir isim verdim: Pastacık.

Kek için : (12 adet muffin)

  • 200 gr. un (elenmiş)
  • 50 gr. mısır nişastası
  • 150 ml süt
  • 85 gr. tereyağ (küp küp doğranmış, oda ısısında)
  • 2 adet yumurta (oda ısısında)
  • 150 gr. tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

1. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın, siz malzemeleri hazırlarken ısınsın.
2. Yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar uzun uzun çırpın.
3. Daha sonra süt ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
4. Son olarak kuru malzemeyi eleyip karışıma ekleyin, balon tel yardımıyla malzemeyi birbirine yedirin.
5. Muffin kalıplarının 2/3'üne karışımı koyun ve üzeri altın rengi olana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin. Elinizle muffinin üzerine bastırdığınızda sünger gibi esnek olacak. Emin olmak için kürdan batırabilirsiniz.
6. Çıkardıktan sonra tel üzerinde soğumasını bekleyin.

Krema için : (Martha Steward)

- 125 ml eritilmiş yağ

- 110 gr. pudra şekeri (elenmiş)

- 1 çay kaşığı vanilya, yarım cimdik tuz

Tüm malzemeyi krema kıvamını alana kadar karıştırın, isteğinize göre renklendirerek ve sıkma torbası kullanarak pastacıklarınızı süsleyebilirsiniz. Afiyet şeker olsun.

5 yorum var:

Adsız dedi ki...

Ben bunlardan yedim. herkese tavsiye ederim. Zaten bir bunlardan yedim birde ebrunun pastasından. Ötekilerde güzel görünüyor ama onlardan yemedim.Ben sadece ebrunun pastasıyla bu pastacıklardan yedim bir tane. Benim yediklerimde çok güzeldi ama ötekilerde çok güzel herhalde. Ötekilerden tatma şansım olmadı benim. Pasta severim ben aslında ama sadece pastacıkla ebrunun pastasından yedim. Çok güzellerdi hepsi. Şeftalili pastada severim ben. Onlardan yemedim ama ben. Profiterollüden de yemedim. Tavuktan yedim gerçi geçen yaz ama o kekikliydi. Çinli olandan yemedim. Tavukta severim ben. Neyse hepsi çok güzeldir herhalde. Ama ben sadece pastacıkla ebrunun pastasından yediğim için onlar çok güzel diyebilirim. Diğerlerine güzel dememem lazım. Etik olmaz. Ama yinede güzellerdir.

hanimiş dedi ki...

İlahi dostum Berker çok hoşsun
Sen iste her yer pasta ile dolsun
Bu şiir sana hediyem olsun
Yediklerin hep afiyet şeker olsun

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim
Yediklerimi hep biriktiririm
Koca koca pastaları deviririm
Adım berkerdir benim

sevgiyle dedi ki...

ışıl hanım merhaba, ben sevgi,bende kendimce pastacıklar :) yapıyorum, üzerlerinide krema ile süsleyip hazırladığım şeker hamurundan süslerle de süslemek istiyorum fakat ne kadar krema denedıysem (krem şantide dahil) süslerim krema üzerinde eriyor acaba sorun kremada mı yoksa hazırladığım süslerdemi bılemedim bana yardımcı olursanız cok sevinirim, kolay gelsin.

hanimiş dedi ki...

Merhaba,
Sorun zannedersem kremadan kaynaklanıyor. Şeker hamuru her krema ile iyi anlaşamaz, biraz nazlıdır. Kullanacaginiz kremanin yagli bir krema olmasi ya da ganas olmasi gerekir. Bunlarin ortak ozellikleri bir sure buzdolabinda bekledikten sonra pastanin uzerinde bozulmadan durabilecek kadar sertlesip donmalaridir. En garantili tarif olarak sunu kullanabilirsiniz. 200 ml sut kremasini ocakta isitin. Icine 200 gr iyi marka bir bitter cikolata rendeleyin, karistirin. Bir sure (tercihen 1 gece) oda isisinda bekletin. ertesi gun pastaciklarinizi bu krema ile kaplayip seker hamurundan hazirladiginiz figurleri uzerine yerlestirin. Simdiden kolayliklar dilerim