03 Kasım 2005

KARAMELLİ PRATİK PASTA

Bayram vesilesi ile ziyaretimize gelenler için yaptığım pratik bir pasta. Ama bu kadar pratik olmasının sebebi zaruriyetten. Zira tam yapmaya niyetlendiğim sırada mikserimiz bozuldu. Konu komşu kimseyi evde bulamayınca pastanın pandispanyası için hazır pastaban kullanmak zorunda kaldım. Kremayı da blender ile hazırladım. Böyle katkılı malzeme kullanmak hoşuma gitmiyor ama mecbur kalınca ortaya böyle pratik bir pasta çıktı işte.

Malzemeler:

  • 1 adet sade pastaban
  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 kahve fincanı krema
  • 1 paket bitter çikolata
  • süslemek için kakao , çikolata, şekerleme

Tencerede 1 su bardağı toz şeker ile 1,5 kahve fincanı suyu, şeker eriyene kadar ısıttım. Kısık ateşte karıştırmadan karamel rengini alana kadar kaynattım. Şeker çok çabuk yanıyor, başından ayrılmamakta fayda var. Karameli ateşten alıp hemen kremayı ekleyip çırptım ve soğumaya bıraktım. İçleri şekerli sıcak su ile ıslatılmış pandispanyanın birinci katına ince bir kat krem şanti sürdükten sonra çikolata parçaları serpiştirdim. Üzerine soğumuş olan karamel sosu döktüm. Pandispanyanın ikinci katını üzerine kapattıktan sonra krem şanti ile etrafını kapladım. Süslemek için kakao, çikolata parçaları ve inci şekerlemeler kullandım. Karamel sos pastayı biraz fazla şekerli yaptı ama ben tatlı sevdiğim için hoşuma gitti. Afiyet şeker olsun.

3 yorum var:

Em dedi ki...

Nice cakes and I would so much like to understand what you wrote but I dun.

Anyway will be visitin u again while I learn to turn on the translation thingy of me comp.

hanimiş dedi ki...

Thank you for your kind comment. If you just tell me which part you're interested in, I can try to translate it for you. Because I think your translation software might not contain Turkish..

Em dedi ki...

Hello der...

Tot its was Turkish

If I could have my wish all of ur pages

Ur pics are driving me nuts the cakes look so yummy..

Im gna try to find some translation software now...